Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ФРЕШАЛГИН / FRESHALGIN

Съдържа метамизол натрий, пшенично нишесте, желатин, повидон, микрокристална целулоза, магнезиев стеарат, талк

Предназначение

фрешалгинФРЕШАЛГИН е болкоуспокояващо; понижава ефективно температурата и има умерено противовъзпалително действие. Продуктът е неопиатен, активната съставка е метамизол натрий. Препоръчва се като средство за краткотрайно лечение при болки от различно естество: зъбобол, главоболие, ставни и мускулни болки, невралгии и артрити, болка след травма или хирургична интервенция, при бъбречни или жлъчни кризи. Дава се също и при болки в напреднали стадии на злокачествени заболявания като предшественик на опиоидните лекарства. Може да се приема и като температуропонижаващо, ако с други средства това не е било успешно.

Как се приема

Възрастни и деца над 15 години се лекуват с продукта, като вземат 3-4 пъти дневно по една таблетка. Максималната еднократна доза е две хапчета, а лимитната за ден – 6 таблетки. Приемът е след хранене, с достатъчно вода. Обикновено възрастните пациенти вземат лекарството в продължение на пет дни, а децата – на три. По-продължителен прием може да се назначи от лекар и да е под негов контрол.

Децата от 7 до 9 години могат да вземат два пъти дневно по половин таблетка, а тези от 10 до 14 – три пъти по половин таблетка. При тежки случаи дозата за всяка група може да се повиши, но не повече от двойно за деня.

При пропуснат прием се изчаква времето за следващия и се приема обичайната доза, без увеличаване. При предозиране са възможни смущения от типа на гадене и повръщане, шум в ушите и виене на свят, спад на температурата и кръвното, задушаване, чернодробна недостатъчност, гърч и кома. Появата на подобни симптоми, дори в слаба степен, е знак да се търси незабавно медицинска помощ.

Лекуващият преценява дали е необходима редукция на обичайната доза за пациенти в напреднала възраст.

Възможни нежелани ефекти

ФРЕШАЛГИН може да причини алергични реакции – изразени в обриви и зачервяване на кожата, отоци на лицето и гърлото, затруднено дишане и хрипове, в редки случаи шок.

Сред съобщаваните странични ефекти са световъртеж, нарушения на сърдечната дейност, промени в показателите на кръвната картина и анемия, гадене и повръщане, задържане на жлъчни сокове, жълтеница. Последното е показателно за смущения в чернодробните функции, както впрочем и в бъбречните.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ФРЕШАЛГИН не се прилага при алергия към компоненти на продукта.

Противопоказан при заболявания като бронхиална астма, генетичен дефицит на глюкозо-6-фосфат дехидрогеназа, хематологични заболявания – анемия, лувкопения, чернодробна порфирия.

Медикаментът не се използва за лечението на деца под 7 години, бременни и кърмачки.

Взаимодействие с други медикаменти

Съчетанията на ФРЕШАЛГИН с някои лекарства води до промени във въздействието им, а в други случаи провокира проявата на тежки странични ефекти. Да се внимава при необходимост от комбиниране с антикоагуланти, трициклични антидепресанти, барбитурати, с циклоспорин и хлорпромазин, с хлорамфеникол.


Усреднена цена в аптеките – 1.50 лв за 20 таблетки от 500 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *