ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

СИМБРИНЗА / SIMBRINZA

Съдържа бринзоламид, бримонидинов тартарат, бензалкониев хлорид, пропиленгликол, карбомер 974Р, борна киселина, манитол, натриев хлорид, тилоксапол, хлороводородна киселина и/или натриев хидроксид, вода

Предназначение

симбринзаКапките СИМБРИНЗА се препоръчват при повишено вътреочно налягане – глаукома, или при риск да се развие страданието. Продуктът съдържа два активни компонента – бринзоламид и бримонидинов тартарат. Благодарение на тях протичат сложни биохимични процеси, чийто резултат е понижаване и нормализиране на налягането.

Продуктът е предназначен за пациенти над 18 години.

Как се приема

Очните капки СИМБРИНЗА се поставят два пъти дневно – по една капка във всяко от засегнатите очи; процедурата трябва да се изпълнява редовно, по едно и също време. Вграденият капкомер не трябва да докосва клепача или кожата в съседство, за да не се компрометира стерилността.

Ако терапията включва още един вид капки за очи, между двете апликации трябва да има интервал от поне пет минути.

При предозиране или случайно поглъщане са възможни промени в сърдечния ритъм, сърдечна недостатъчност, дихателни смущения. Ако медикаментът е погълнат от дете, той може да го направи сънливо, с понижена телесна температура, с дихателни затруднения. На всяка цена при подобен инцидент се търси лекарска помощ.

При пропуснат прием се изчаква времето за следващия, а неприетата доза не се компенсира. Лечението се прекратява само по лекарска препоръка; самоволното спиране на лекарството може да провокира усложнения, включително загуба на зрението.

Възможни нежелани ефекти

Някои от страничните ефекти при терапия със СИМБРИНЗА могат да са опасни, като например алергичните реакции – зачервяване и обриви, затруднено дишане и хрипове, оток на лицето и гърлото, затруднено преглъщане и говор. Възможно е да се получат отклонения в кръвното налягане. При подобни симптоми прилагането на продукта се прекратява и незабавно се търси медицинска помощ.

Често се съобщава за зрителни смущения – сърбеж, зачервяване и болка, замъглено виждане, същевременно замайване и сънливост, промяна на вкуса, пресъхване на устата.

Не са изключени трайни увреждания на окото със загуба на клетки, сухота и сълзене на окото/очите, зрителни затруднения – замъглено или двойно виждане, както и общи симптоми като умора, понижено кръвно налягане и забавяне на сърдечния ритъм, главоболие и замайване, болка в гърлото и сухота, слухови смущения, смущения във функциите на стомашно-чревния тракт, болка в гърба, мускулни спазми, бъбречни болки, отслабено либидо и др. Възможно е и повишаване на кръвното с припадъци, косопад, оток на лицето и крайниците и др.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Медикаментът не се употребява при алергия към някой от компонентите му.

Не се използва, ако пациентът приема антидепресанти или медикаменти за контрол на паркинсонизъм.

СИМБРИНЗА не може да се дава на бебета и деца под двегодишна възраст. Да се избягва при деца и подрастващи под 18-годишна възраст.

Лекарството е противопоказано при бъбречни заболявания и повишена киселинност на кръвта.

Не се препоръчва при бременност и кърмене.

Рискови пациенти, при които прилагането се преценява индивидуално, са тези с чернодробни проблеми, тесноъгълна глаукома, сухота на окото и проблеми с роговицата, сърдечна недостатъчност, исхемична болест на сърцето, пациенти в депресия, с проблеми на периферното кръвообращение.

Взаимодействие с други медикаменти

Специално внимание и точен режим на прием е необходим, ако се налага съвместяване с продукти за контрол на кръвното и сърдечни заболявания, други продукти за глаукома, повлияващи метаболизма, антивирусни, противогъбични, анестетици, барбитурати, опиати и др.

Усреднена цена в аптеките – 29 лв за флаконче от 5 мл

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *