ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

БЕТАЗОНГЕНТ / BETAZONGENT

БЕТАЗОНГЕНТ /  BETAZONGENT

Съдържа бетаметазон, гентамицин, хлорокрезол, натриев дихидрогенфосфат дихидрат, фосфорна киселина, цетомакрогол 1000, цетостеарилов алкохол, течен парафин, бял мек парафин, натриев хидроксид, вода

Предназначение

бетазонгентБЕТАЗОНГЕНТ е медикамент за локално външно приложение; двете му активни съставки са бетаметазонов валерат и гентамицинов сулфат. Съчетанието от кортикостероид и антибиотик дава възможност за ефективно лечение на кожни заболявания, като се постига успешно овладяване на състояния с възпаление, оток, сърбеж и болка, обриви и разраняване.

Кортикостероидът бетаметазон действа противовъзпалително и противоалергично, овладява зачервяване, сърбеж и отоци.  Гентамицинът блокира патогените, които причиняват болестното състояние и могат да предизвикат тежки усложнения.

Продуктът се предлага във варианти крем и унгвент. Препоръчва се при дерматити, екземи и псориазис, дисхидроза и пр.

Как се приема

БЕТАЗОНГЕНТ се полага върху проблемните участъци на кожата  в дози и с продължителност, съобразени със състоянието на пациента и повлияването върху организма му.

Кремът се полага върху проблемната зона на кожата два пъти дневно. Препоръчва се полагане на минималното количество, необходимо за покритие на зоната. Върху обработеното място не трябва да се поставя превръзка или компрес. Продължителността на терапията е две седмици.  Ако лечението не е дало очаквания резултат, обсъдете с лекуващия възможна промяна в терапията.

Ако е пропусната апликация, направете я при първа възможност или изчакайте времето за следващата; не превишавайте обичайната доза. При предозиране отнемете част от крема и се консултирайте с лекар за възможни профилактични мерки.

Възможни нежелани ефекти

Прилагането на БЕТАЗОНГЕНТ може да предизвика алергични реакции. Те се изразяват в парене и сърбеж на засегнатата кожа; глаукома или катаракта – ако третираната зона е в близост до очите. Възможни са също нарушения във функциите на жлезите с вътрешна секреция,  изтъняване на кожата, разширяване на кръвоносни съдове, поява на стрии, поява на гнойни обриви, окосмяване, псориазис и др. Не са изключени негативни  въздействия върху слуха и бъбреците при продължителна употреба, полагане върху наранена кожа или върху по-големи участъци.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Медикаментът е противопоказан при алергия към някоя от съставките на продукта.

Не се използва, ако кожата е наранена или ако е налице инфекция, причинена от различни патогени като сифилис, дребна шарка, розацея, акне, туберкулоза и др.

Да се избягва продължителното лечение с медикамента; времетраенето се определя от специалист и не бива да се удължава поради риск от въздействие върху функциите на бъбреците, на жлези с вътрешна секреция, върху състоянието на кожата и пр.

Да се избягва полагането върху лицето, особено в зоната около очите и устата.

Прилагането при бременност и кърмене следва да се консултират предварително с лекар и да се прецени безопасността на подобна терапия. Ако проблемната зона са гърдите, кърмещите майки не могат да използват този медикамент.

Взаимодействие с други медикаменти

Всяко лекарствено съвместяване се обсъжда предварително и се преценява безопасното им прилагане по едно и също време. При лечение с БЕТАЗОНГЕНТ не се поставят ваксини срещу варицела или друго инфекциозно заболяване, тъй като няма да има ефект от имунизацията.

Продължителното полагане на крема върху обширни зони може да усили активността на медикаментите за потискане на имунитета. Обратно – въздействието на лекарства за усилване на имунната система се редуцира.

_

Усреднена цена в аптеките – 3 лв за опаковка от 15 г

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *