ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

КСОРИМАКС / XORIMAX

Съдържа цефуроксим аксетил, натриев лаурилсулфат, коповидон, кроскармелоза натрий, магнезиев стеарат, колоиден силициев диоксид, манитол, микрокристална целулоза, кросповидон, талк, картофено нишесте, титанов диоксид, аспартам

Предназначение

ксоримаксКСОРИМАКС е антибиотик от типа цефалоспорини. Убива патогенните бактерии и неутрализира инфекции в гърлото, средното ухо и синусите, белите дробове, отделителната система, кожата и меките тъкани. Успешно се прилага в ранния етап на терапии след ухапване от кърлеж и риск от Лаймска болест.

Как се приема

Медикаментът се взема по лекарска препоръка.Обичайната дневна доза е два пъти по 250 до 500 мг; при деца тя е в зависимост от теглото, като се изчисляват по 10-15 мг/кг, но не повече от общо 125 до 250 мг два пъти дневно, през равни интервали от време. При малки деца е подходящо прилагане на суспензия за по-лесно изчисляване. При бъбречно болни може да се наложи прилагане на редуцирана доза.

Таблетките се поглъщат с малко вода непосредствено след хранене – без да се дъвчат или стриват. Ако пропуснете прием – вземете лекарството при първа възможност и продължете при спазване на интервалите. При предозиране са възможни припадъци, наложителна е медицинска помощ.

Продължителността на приема трябва да бъде определена от лекар; самоволното прекратяване на терапията създава риск от повторна проява на възпалителния процес.

Възможни нежелани ефекти

Лечението с КСОРИМАКС може да причини алергични реакции от рода на кожни раздразнения, сърбеж, обриви, уртикарии, оток на лицето и гърлото, оток на езика, затруднено преглъщане и говор, хрипове, припадъци, алергичен шок. Не са изключени гъбични инфекции, диария, висока температура.

Сред съобщаваните странични ефекти са главоболие и замайване, болки в корема, гадене, промени в показателите на кръвната картина, промени във функционирането на черния дроб, хемолитична анемия и др.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Този антибиотик не се прилага при алергия към някоя от съставките му или при по-стари алергични реакции към подобни антибиотици.

КСОРИМАКС не е подходящ за лечението на деца под тримесечна възраст.

Не шофирайте, ако се лекувате с този продукт и това е причина за главоболие и замайване, забавени реакции и пр.

Бременни и кърмачки трябва да се консултират със специалист за възможността да приемат лекарството, без това да навреди на плода/бебето. Преценката е индивидуална.

Взаимодействие с други медикаменти

Паралелният прием с други медикаменти може да промени ефекта от антибиотика. Това налага внимателна преценка на лекарствените комбинации, за да се избегне предозиране на активните компоненти, отслабване на въздействието или засилена проява на страничните ефекти. Специално внимание изисква съвместната употреба с антиациди, антикоагуланти, пробенецид, др.

_________

Усреднена цена в аптеките – 15 лв за 10 таблетки от 500 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *