Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Засищаща диета с яйца: Ето как да свалите 5 кг за 1 седмица!

Вкусна диета с яйца

Отрупаните маси по празниците и изобилието от апетитни гозби водят след себе си качване на тегло. Колкото и да се опитваме да останем верни на здравословното хранене, пухкавите козунаци ни изкушават и не можем да им устоим.

Именно затова, с началото на новата седмица и края на почивните дни, сме поставени лице в лице с излишните килца.

Първообраз

За да върнем лентата назад и да постигнем предишната си форма, не е необходимо да се подлагаме на тежки и неизпълними диети, които предвиждат само глад и вода. Както знаем, най-добрите хранителни режими, които за резултатни и същевременно засищащи, са основани на висок прием на мазнини и ограничено количество въглехидрати. Този принцип стои в основата и на яйчената диета.

диета с яйца
Вкусна диета с яйца

Тя е позната още като Бантинговата диета, която е създадена още в края на 19-и век. Английският предприемач Уилям Бантинг бил напълно доволен от теглото си, докато не навършил 60 години. Тогава той започнал да трупа килограми, което изобщо не му се понравило. Така той започнал да търси начин да се справи с проблема си. След като дълго време се подлагал на различни процедури и промени в храненето си, той все така не виждал желания резултат. Това го накарало да измисли нов режим, който наистина да му помогне. Благодарение на него той свалил близо 30 килограма. Така начинът му на хранене се разпространил и станал първообраз и основа за голяма част от диетите, познати днес.

Резултат

Принципът, по който работи Бантинговата диета, е ограничаване на храните, богати на въглехидрати, и увеличаване на продуктите, даващи ни протеини и мазнини.

Това е позната техника, която присъства и в други режими и е изключително ефективна. Оказва се, че човешкият организъм може да съществува без въглехидрати, като това не води до каквито и да било негативни последици, сочат множество проучвания през годините. В същото време липсата на мазнини и протеини води да куп проблеми, които вредят на здравето ни. Именно затова, според хранителния план, менюто ни трябва да включва чисто месо, зеленолистни зеленчуци, млечни продукти, яйца, плодове и ядки. По този начин си осигуряваме както положителна промяна в теглото, така и незаменим принос за здравословното ни състояние.

Позволено

Диетата с варени яйца е подобрена и много ефективна разновидност на режима на Бантинг. Тя включва в дневното ни меню задължителен прием на яйца, месо и зеленчуци. Също така, обещава да ни отърве от поне 5 килограма за една седмица от спазването й. Най-хубавото в нея е, че ни носи страхотни резултати без да ни оставя гладни. Можем да хапваме от позволените храни, колкото ни е нужно за да се почувстваме сити. Това обаче не означава да преяждаме, а все пак да се храним в рамките на нормалното.

Освен всичко това, не бива да забравяме колко полезни са яйцата. Те засилват метаболизма и помагат в горенето на излишните мазнини, като запазват постигнатите по време на режима, резултати.

За да видим оптимален ефект, е важно да пием много вода, като се придържаме към поне 2 литра дневно. Също така е важно да не пренебрегваме физическите упражнения и движението, които са така полезни за нас.

Хубаво е да ограничим приема на алкохол, безалкохолни и подсладени напитки, както и на храни, които съдържат високи количества захар.

Менюто:

Ден 1

Закуска: 2 бр. варени яйца, 1 портокал

Обяд: Салата от риба тон, спанак, краставица и броколи

Междинно хранене: 2 бр. зелена ябълка

Вечеря: Печено пиле с лимон и аспержи

Ден 2:

Закуска: Кисело мляко с овесени ядки и лешници

Обяд: Пълнозърнест сандвич с варено яйце, авокадо и домат

Междинно хранене: Салата моркови и зеле

Вечеря: Печена сьомга, варено яйце и салата по избор

Ден 3:

Закуска: 2 бр. варени яйца, 1 грейпфрут

Обяд: Зелена салата, репички, домати и препечена филия пълнозърнест хляб

Междинно хранене: 1 банан и 50 гр. бадеми

Вечеря: Гъбена супа

Ден 4:

Закуска: Омлет с домат и босилек

Обяд: Пилешко филе с печени зеленчуци и плочка сирене

Междинно хранене: 2 бр. варени яйца

Вечеря: Салата от аспержи, карфиол на пара и кашкавал

Ден 5:

Закуска: Препечена филия пълнозърнест хляб с домат и сирене

Обяд: Печени гъби и 2 бр. варени яйца

Междинно хранене: Плодова салата с 4 вида плод по избор

Вечеря: Телешка пържола със задушени зеленчуци

Ден 6:

Закуска: Бъркани яйца с гъби и броколи

Обяд: Зеленчукова супа

Междинно хранене: Смути от банан, ябълка, ягоди и киви

Вечеря: Бяла риба и салата от зеле, домати и маслини

Ден 7:

Закуска: Кисело мляко с овесени ядки и банан

Обяд: Салата Цезар

Междинно хранене: 2 бр. варени яйца

Вечеря: Сьомга с гарнитура от чери домати, авокадо и босилек

Източници:Тeлегрaф,Pixabay.com

Бодилакс
Бодилакс е 100% натурален продукт! Препоръчва се при запек и излишни килограми!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *