ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Суперхрани, които подпомагат зачеването- съветите на Доктор Жорж Хаваро

 

Съществуват определен вид храни, които подпомагат зачеването и би било добре да се включат в менюто при започване с опитите за забременяване

Храната, която приемате ежедневно трябва да бъде богата на витамини С, В, Е, цинк , желязо и селен. Необходимо е да бъде приготвена по възможно най-здравословния начин- задушена или на пара. Причината за това е, за да може полезните съставки да бъдат максимално запазени. Освен това, е необходимо да спазвате здравословен начин на живот с оптимални телесни килограми. Жените, които са с наднормено или поднормено тегло имат проблеми в опитите с зачеването.

жорж хаваро
Съветите на Доктор Жорж Хаваро, автор на книгата „Диета за плодородие“, за по-голям шанс за забременяване

„Яжте в изобилие“

1.Пълнозърнести храни

Към тях се включват овесената каша, трици, пълнозърнестия хляб и други въглехидрати с нисък гликемичен индекс. Те участват в регулирането нивата на глюкозата и инсулина и така допринасят за плодовитостта.

2.Растителни протеини

Д-р Хаваро открива, че жените, които приемат големи количества белтъчини от соя, боб, ядки имат по-рядко проблеми със зачеването.

3.Зелени широколистни зеленчуци

Те са богати на фолиева киселина. Д-р Хаваро е убеден, че високото съдържание на фолиева киселина в женския организъм се изразява в минимален брой цикли, през които няма овулация. Тя е изключително важна за зачеването и самото развитие на плода след това.

бобови храни
Бобовите храни са едни от най-популярните растителни източници на белтъчини

4.Бобови храни

Бобът и лещата съдържат голямо количество желязо. Лещата притежава почти всичко необходимо за една жена- витамини В1, В2, В3, В5, В6, В9, магнезий, фосфор, калий, цинк, фибри.

5.Стафиди

В тях се съдържа в голямо количество фолиева киселина и витамини В и А. Те имат приятен вкус и може да ги приемате постоянно. Препоръчва се приема им по време на депресия или преумора.

6.Спанак

спанак
Спанакът действа антиоксидантно и предпазва организма от свободни радикали

В него няма никакво количество захар, мазнини или холестерол. Богат е на витамини, желязо, калций. Може да го приемате под формата на гарнитура към основното ястие.

 

„Спортувайте редовно“

спорт
Ако редовно извършвате физическа активност, така ще поддържате нормално телесно тегло и ще намалите стреса.

 

Избягвайте приема на :

1.Транс мазнини
Това представляват пържените и пакетираните храни. В тях има голямо количество от тези транс мазнини, които могат да увеличат риска от безплодие.

газирана напитка
Газираните напитки са едни от основните причини за наднорменото тегло

2.Газираните напитки
Проучване, проведено през 2012 година, показва, че жените които пият по 3 или повече газирани напитки на ден, са имали с 52% по-малък шанс да забременеят, отколкото тези, които не приемат захаросани газирани напитки.

3.Алкохол
Препоръчва се консумацията на алкохол да се ограничи. Датски учени смятат, че при прием на 5 спиртни напитки седмично може да повлияе върху способността за зачеване. Това важи както за мъжете, така и за жените.

4.Месо
Както Д-р Хаваро открива по време на изследванията си, че една порция от всяко месо на ден-пилешко, пуешко, говеждо- увеличава риска от безплодие с 32%.

Източник: http://zdorovie.com/health/womens-health/superprodukty-sposobstvuyushhie-zachatiyu/32242

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *