ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

МОЛОКСИН / MOLOXIN

Съдържа моксифлоксацин, микрокристална целулоза, кроскармелоза натрий, магнезиев стеарат, хипромелоза, макрогол 4 000, оцветители

Предназначение

молоксинМОЛОКСИН е антибиотик от типа флуорохинолони. Медикамент за възрастни; чрез приема му се постига унищожаване на патогенните бактерии – причинители на инфекции в дихателната и пикочно-половата система. Често е препоръчван за случаи, при които други медикаменти са се оказали неефективни. При лечението на възпаления в женската репродуктивна система МОЛОКСИН се комбинира с други антибиотици по преценка на лекуващия. В определени случаи медикаментът се прилага и при инфекции на кожата и подкожната тъкан.

Как се приема

При приема на МОЛОКСИН задължително се спазват указанията на лекуващия. Стандартната терапия е с по една таблетка веднъж дневно; таблетките трябва да се пият по едно и също време. Приемат се цели – без сдъвкване или стриване, с вода. Продължителността на приема зависи от естеството на диагнозата, но заедно с това и от състоянието на пациента и начина на възприемането.

Хроничен брохит с неочаквано обостряне се третира в продължение на 5 до 10 дни; пневмония – 10 дни; бактериален синузит – една седмица; при леки до умерени инфекции на женската репродуктивна система – 14 дни.

Ако пациентът пропусне да си вземе лекарството навреме, може да го направи при първа възможност в рамките на същия ден. Ако е пропуснато доста време и е близо часът за следващ прием, трябва да се изчака той да настъпи и се взема обичайната доза, без опити за наваксване.

При предозиране следва много бързо да се потърси лекарска помощ.

След първите 3-4 дни от терапията с този медикамент е възможно да настъпи чувствително подобрение, но приемът не бива да се спира заради риск от рецидиви.

Възможни нежелани ефекти

Лечението с този антибиотик може да стане причина за алергични реакции, включително тежки – с ускорен пулс, срив на кръвното налягане, шок. Възможно е лекарството да провокира промени в сърдечния пулс, смущения във функциите на черния дроб, възпаление на кръвоносни съдове, отоци и конвулсии, смущения на нервната система – парене, слабост на крайниците, мравучкане.

Има оплаквания от пациенти за депресии, колит в тежка форма, болки в корема и диария, болка и отоци на сухожилията, зрителни смущения с временна загуба на зрението.

Съобщавано е още за гадене и повръщане, при диабетици – влошаване на кръвните показатели, усложняване на налична миастения гравис, отклонения в бъбречната дейност, главоболие, сърбеж и зачервяване на кожата, обриви; запек, сънливост или безсъние, метеоризъм, тремор, сърцебиене, болки в мускулите и ставите, отклонения в кръвните показатели и пр.

Кога НЕ БИВА да се употребява

МЛОКСИН не се употребява при алергия към активния компонент или към някое от помощните вещества.

Медикаментът не се използва за деца и подрастващи под 18 години.

Противопоказан при бременност и кърмене.

Не се използва при някои заболявания на сухожилията, при неравномерен или твърде забавен сърдечен ритъм, при разстройства на водно-солевия баланс, при тежко чернодробно заболяване.

Взаимодействие с други медикаменти

МЛОКСИН не може да се приема едновременно с антиаритмици, антипсихотици, трициклични антидепресанти, някои антихистамини, антимикробни.

Има специфичен ред за съвместяването с медикаменти от типа на диуретици, кортикостероиди, антиациди, антикоагуланти.

_______

Усреднена цена в аптеките – 20 лв за опаковка от 7 таблетки по 400 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *