Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ВАЗИЛИП / VASILIP

Съдържа симвастатин, лактоза монохидрат, прежелатинизирано нишесте, бутилхидроксианизол, лимонена и аскорбинова киселина, царевично нишесте, микрокристална целулоза, магнезиев стеарат, хипромелоза, талк, пропилен гликол,оцветители

Предназначение

вазилипВАЗИЛИП е медикамент от типа статини; чрез приема му се подобрява липидният профил – намаляват стойностите на лошия холестерол и триглицеридите и се увеличават тези на добрия. За успешната терапия е необходимо и спазване на диета с редуциран прием на мазнини. В някои случаи повишеният холестерол е следствие от наследствено заболяване; възможно е продуктът да се прилага при пациенти с диабет, коронарна болест на сърцето, заболяване на кръвоносните съдове, повишен риск от инсулт или преживян инсулт.

Как се приема

Терапията с ВАЗИЛИП се препоръчва от лекар; приемът е веднъж дневно в доза, определена индивидуално в зависимост от здравословния проблем и индивидуалното състояние на пациента. Определя се прием на таблетка от 10, 20, 40 или 80 мг. Лечението започва с по-малка доза и в рамките на месец може да се повиши, но не повече от 80 мг дневно. При бъбречни заболявания се препоръчват по-ниски дози.

При пропусната доза трябва да се изчака времето за следващата. Не бива да се вземат две дози в рамките на 24 часа. При неволно превишаване на дозата трябва да се направи консултация с лекар.

Възможни нежелани ефекти

Терапията с ВАЗИЛИП може да провокира алергични реакции от рода на отоци на лицето, езика и гърлото, затруднено дишане и преглъщане,  обриви, болки и възпаление на ставите, мускулите и на кръвоносни съдове, задух, температура и синини.

Често съобщавани симптоми са крампи, болки в корема; установявано е възпаление на панкреаса. Има данни за главоболие и замайване, гадене и повръщане, диария или запек. В редки случаи потребители са имали оплаквания от влошено качество на съня, косопад, загуба на паметта, объркване.  Сред редките оплаквания са и тези за еректилна дисфункция, депресия, проблеми със сухожилия – до степен на разкъсвания, както и подобни с мускули.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ВАЗИЛИП не се употребява при алергия към някоя от съставките.

Медикаментът е противопоказан при бременност и кърмене. Не се прилага при деца под 10 години.

ВАЗИЛИП не е подходящ за пациенти с чернодробни проблеми.

Рискови пациенти, за които се налага индивидуална преценка на безопасността, са такива с диабет, заболяване на белия дроб, на щитовидната жлеза, на бъбреците, алкохолно зависими.  Специално внимание изискват пациентите жени; тези на възраст над 65 години; със заболявания на мускулите – включително наследствено обременени.

Не се препоръчва консумация на грейпфрут или сок от цитруса зради повишен риск от проява на страничните ефекти от ВАЗИЛИП.

Взимодействие с други медикаменти

ВАЗИЛИП е несвместим с продукти против гъбички, антибиотици против ивфекции, лекарства за ХИВ-позитивни, някои противовирусни, за лечение на депресия, други статини, циклоспорин при пациенти с трансплантирани органи, изкуствения хормон даназол.

Някои лекарствени съчетания усилват или отслабват терапевтичните ефекти, или провокират по-интензивна проява на страничните ефекти. Да се внимава при паралелен прием с лекарства за ритъмни нарушения, лекарства против кръвно, против подагра, антикоагуланти, за лечение на туберкулоза и др.

_

Усреднена цена в аптеките – 3 лв за опаковка от 28 таблетки по 10 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *