ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как керосинът се превърна в лекарство и трябва ли да се използва?

Лечението с керосин, въпреки сравнително активното развитие на медицината и напредналото развитие в областта на терапията на различни заболявания, продължава да бъде доста популярно и търсено


Керосинът, по същество, е продукт от рафинирането на нефт. Първоначално неговият обхват далеч не е бил от медицинско естество. Но хората са се научили да правят различни „лекарства“ с керосин, и са започнали активно да го използват, за да коригират едни или други патологии. Счита се, че за терапевтични цели е позволено да се използва само избистрен керосин, който е претърпял допълнителна филтрация, вкл. и чрез активен въглен, което позволява да се намали неговата остра миризма.

Обработката на керосина започна по едно и също време, когато са се появили лампите с керосин – преди малко повече от век. Смята се, че началото на такава терапия е започнало със съвсем просто действие – капка-две керосин са паднали върху рана на ръката, и тя се е подобрила. По-късно се откриват бактерицидните свойства на керосина. Лечението на повърхностни наранявания по кожата, според практикуващите народна медицина, се дължи на наличието на минерални масла в керосина.

Как се използва керосина за лечение? Какво се лекува с керосин?

Феновете на традиционната медицина вярват, че керосина има редица положителни ефекти: активира имунната система, укрепва тялото, насърчава детоксикацията, действа като аналгетик, стабилизира клетъчните мембрани. В резултат на това се използва за лечение на доста широк спектър от заболявания. Това са синузит, туберкулоза, различни видове наранявания, подуване на кожата, гноен тонзилит, болка в главата, болки в ставите, кожни проблеми. Има привърженици на и противоракова терапия с керосин. Най-често керосин се е използвал, за да се отърват хората от въшките по главата.

На основата на керосина традиционните лечители предлагат много инструменти и опции. Така например, често се препоръчва да се приема вътрешно, да се правят лосиони и компреси с него, а също за разтривки на кожата. Някои дори са практикували за гаргаране с него.

Внимание – ОПАСНО!

Важно е да се разбере, че керосинът не е лек. Това вещество може да доведе до изгаряния на лигавиците и органите (преди всичко на храносмилателната система), потъмняване на кожата, алергични реакции. Отровата може дори да действа многостранно – като се вдишва, или като навлезе в тялото чрез кожата или след вътрешен прием. Признаците на отравяне са много подобни на симптомите на алкохолна интоксикация. Има гадене, замаяност, нервна възбудимост. С приемането на керосин, интоксикацията може да бъде придружена от ускоряване на пулса и повишаване на телесната температура и зачервяване на кожата. Добре е да се знае, че човек ще умре, ако изпие няколко чаши чист керосин.

И какво казват лекарите?

Лекарите не одобряват този метод на лечение. Прекалено рисковано е да се използва техническа течност за терапевтични цели.

Анна Шуляева, лекар-имунолог

„В народната медицина, тя се използва навсякъде, където е възможно, като се започне от лечение на еризипел, атопичен дерматит, плосък лишей, въшки – и завършва с най-различни сърдечно-съдови заболявания – дори и до точката, че дори сърдечни атаки се лекуват с керосин. Той се използва в неврологията, и в гастроентерологията. Струва ми се, че няма поле на медицина, при което не се използва керосин. Но повтарям, че става дума за народни средства. И трябва да разберем, че те може да помогнат на някого, но друг да осакатят.

Скептична съм, относно този метод на лечение. Първо, керосинът има токсичен ефект – той лесно причинява изгаряния. Не може да се пие в чиста форма. Ето защо, често можете да видите предложения за разреждане с вода. Но керосинът не се разтваря във водата и се издига нагоре. В резултат на това все още се оказва, че чистият керосин се консумира с вода. Компромис мога да направя само за използването на пречистен керосин за премахване на въшки. И тогава трябва да се ползва внимателно. При всички останали случаи керосинът по-скоро ще навреди, отколкото да помогне.“, – казва Анна Шуляева, лекар-имунолог.

Източник: neboleem.net

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *