ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ОСЕОР / OSSEOR

Съдържа стронциев ранелат, аспартам, малтодекстрин, манитол

Предназначение

осеорОСЕОР е нехормонален лекарствен продукт, предназначен за лечение на жени с остеопороза в периода след менопауза. Приемът на медикамента забавя загубата на костно вещество и предпазва от внезапни счупвания на бедрената кост и става, на гръбначния стълб и в други уязвими зони на скелета. Същевременно приемът на ОСЕОР стимулира изграждането на нова костна тъкан.

Как се приема

ОСЕОР се приема по лекарско назначение. Обичайната доза е едно саше от 2 г гранули, разтворени в чаша вода. Приемът е вечер, преди лягане. Ако лекуващият е препоръчал и други лекарства и хранителни добавки за остеопороза, те не трябва да се вземат едновременно с ОСЕОР.

Приготвеният разтвор трябва да се изпие, без да престоява повече от 24 часа. Да не се приема с мляко или сок.

Продължителността на приема се определя от лекуващия.

Ако е пропуснат прием, терапията продължава на следващия ден, без удвояване на обичайната доза. Не се допуска прием на две дози в рамките на 24 часа.

При неволно предозиране трябва да се направи консултация с медицинско лице; обикновено се препоръчват антиациди, които намаляват усвояването на активната съставка.

Възможни нежелани ефекти

Страничните ефекти от лечението с ОСЕОР са сравнително редки, най-често съобщаваните са главоболие, гадене и диария и обикновено се получават в началото на прилагането. Други нежелани последици са кожните реакции от типа на дерматит и екземи, нервни смущения – нарушения на съзнанието, засягане на паметта, гърчове. Приемът на този медикамент изисква медицински контрол.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ОСЕОР не се използва при свръхчувствителност към някоя от съставките.

Медикаментът не се прилага при деца и подрастващи, бременни и кърмачки.

При необходимост от терапия с лекарството на постоянен контрол подлежат жени с бъбречни заболявания; склонни към венозен тромбоемболизъм; с фенилкетонурия. Проследяват се  системно концентрациите на калций в къвта и урината.

Взаимодействие с други медикаменти

ОСЕОР не бива да се приема едновременно с хинолонови и тетрациклинови антибиотици. Допустим е паралелен прием с антиациди, но с двучасова пауза между ОСЕОР и тях. В повечето случаи комплексната терапия с други продукти като нестероидни противовъзпалителни, диуретици, бета блокери и др. не  създава проблеми.

Храните с високо съдържание на калций като мляко и млечни продукти потискат действието на медикамента, затова приемът им трябва да е поне два часа преди или след лекарството.

_

Усреднена цена в аптеките – 65 лв за опаковка от 28 сашета по 2 г

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *