Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

НОЛИПРЕЛ / NOLIPREL

Съдържа периндоприл аргинин и индапамид, както и помощните съставки лактоза монохидрат, магнезиев стеарат, малтодекстрин, колоиден силициев диоксид, натриев нишестен глюколат тип А, глицерол, хипромелоза, макрогол 6000, титанов диоксид

Предназначение

нолипрелНОЛИПРЕЛ съчетава въздействията на две активни съставки – периндоприл и индапамид, за нормализиране на повишеното кръвно налягане. Медикаментът действа в два плана: периндоприлът разширява кръвоносните съдове и по този начин улеснява кръвообращението и смъква кръвното. Подобен краен ефект постига и втората съставка – индапамид, чрез ускорено изхвърляне на течности от организма; компонентът е диуретик. Съчетанието от тези две съставки позволява нормализиране на артериалното налягане.

НОЛИПРЕЛ се препоръчва като ефективно средство за контрол на кръвното налягане.

Как се приема

НОЛИПРЕЛ се приема според указанията на лекар. Препоръчителната доза е една таблетка от 2.5 мг дневно; взема се с вода сутрин, преди хранене. Лекуващият може да препоръча по-висока доза в зависимост от състоянието на пациента. Индивидуална доза и режим на прием се определят при пациенти с бъбречна недостатъчност. Таблетките се поглъщат цели.

При пропуснат прием лекарството се взема при първа възможност или се изчаква времето за следващия. Не се приема двойна доза с цел компенсация. Ако предозирате, ще се проявят симптоми като гадене и повръщане, световъртеж, замаяност и объркване, сънливост, спазми. Необходима е медицинска помощ.

Спирането на приема може да стане сам по лекарска препоръка. По принцип НОЛИПРЕЛ е медикамент за дългосрочен, дори пожизнен прием.

Възможни нежелани ефекти

Лечението с НОЛИПРЕЛ може да причини алергични реакции в разновидности – отоци по лицето и гърлото, затруднено дишане и преглъщане, тежки обриви с увреждания на кожата и пр.

Възможни са ритъмни нарушения и други смущения на сърдечната дейност, възпаление на панкреаса, виене на свят и замайване, хепатит, болки в мускулите и ставите, нарушения на водно-солевия баланс, променени показатели в кръвната картина, влошен псориазис, състояния с объркване и забавени реакции, ринит и пневмония, проблеми с бъбреците, зрителни нарушения, повишени стойности на кръвна захар и пикочна киселина в кръвта и пр.

Кога НЕ БИВА да се употребява

НОЛИПРЕЛ не се използва при алергия към една или повече съставки на лекарството.

Противопоказан при тежки чернодробни и бъбречни заболявания, декомпенсирана сърдечна недостатъчност, ниски нива на калий в кръвта, диабет или бъбречно заболяване, контролирани чрез медикаменти с алискирен.

Противопоказан още при бременност и кърмене.

Персонално се разрешава или отказва лечение с този медикамент – по преценка на лекаря, при аортна стеноза, заболявания на съединителната тъкан, атеросклероза, подагра и диабет.

Не се употребява за лечение на деца и подрастващи.

Взаимодействие с други медикаменти

Избягват се паралелни приеми с литий и литий съдържащи препарати, някои лекарства против хипертония, калий съхраняващи диуретици, лектарства против рак и др. специални мерки се вземат при съвместяване с препарати против отхвърляне на трансплантирани органи, метадон, лекарства за аритмия, антибиотици, противоревматични, слабителни, противодиабетни, за сърдечни заболявания, хепарин и др.

Усреднена цена в аптеките – 13 лв за опаковка от 30 таблетки

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *