Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

КЛОБЕДЕРМ / CLOBEDERM

Съдържа клобетазолов пропионат, пропиленгликол, етанол, изопропилмиристат, полисорбат 80, динатриев едетат, карбомер 980, троламин, лимонена киселина монохидрат, пропилпарахидроксибензоат, вода

Предназначение

клобедермКЛОБЕДЕРМ е продукт за локално външно приложение – унгвент от кортикостероидната група с противовъзпалително и антиалергично действие. Спасява от сърбеж и възпаление, като укрепва клетъчните мембрани.

Унгвентът се препоръчва при неинфектирани и с ограничена площ кожни дерматози – екземи и псориазис, плосък лишей, лупус еритематодес.

Как се приема

КЛОБЕДЕРМ е продукт за външно приложение. Полага се само върху кожа, чиято цялост е съхранена. Обичайната практика е проблемната кожна зона да се обработва 1-2 пъти дневно, като върху нея се полага тънък филм от лекарството. Обикновено желаният резултат се постига в рамките на две до четири седмици. Ако проблемът налага продължаващо лечение, специалистът може да замени този продукт с друг, чието действие е по-слабо.

Този кортикостероиден продукт не трябва да се използва по-дълго от 4 седмици и върху твърде обширни кожни зони.

При деца над една година и подрастващи прилагането е краткосрочно – не повече от пет дни, под лекарски контрол. По преценка на лекуващия този срок може да бъде удължаван в точно определени случаи. Продължителното приложение може да се отрази на функциите на хипофизата и на надбъбречните жлези.

При пропуснато прилагане лечението продължава без полагането на по-големи количества с цел компенсиране.

Възможни нежелани ефекти

КЛОБЕДЕРМ може да причини обширни обриви и подуване, което е свидетелство за алергична реакция – при това положение прилагането се прекратява; задължителна е консултацията със специалист.

Лечението на псориазис с този унгвент може да усложни проблема, ако в болезнените зони се появят гнойни обриви.

Част от кожните реакции, които могат да последват при апликирането на КЛОБЕДЕРМ, са парене и сърбеж, болка, образуване на стрии и разширени кръвоносни съдове, изтъняване на кожата, промяна на цвета й, окосмяване, влошаване на лекувания проблем, косопад, напълняване, чупливост на костите, забавяне на растежа – при деца, високо кръвно налягане, хормонален дисбаланс, зрителни проблеми.

Кога НЕ БИВА да се употребява

КЛОБЕДЕРМ не се употребява при алергия към някой от компонентите на унгвента.

Мазта е противопоказана при деца под едногодишна възраст.

Използването на продукта за лечение на бременни и кърмачки е нежелателно.

Медикаментът не се използва при розацея, инфектирана кожа, акне вулгарис, периорален дерматит, за сърбежи около половите органи и ануса. Лечението на проблемна кожа на лицето не може да продължава повече от пет дни.

Взаимодействие с други медикаменти

Пациентът предупреждава лекуващия за всеки лекарствен продукт, който е приемал или е необходимо да приема/прилага паралелно с лечението с КЛОБЕДЕРМ. Специално внимание да се обърне за комбинирането на лекарството с ритонавир и итраконазол.

_______

Усреднена цена в аптеките – 4 лв за опаковка от 15 г

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *