ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ФОКУСИН / FOKUSIN

Съдържа тамсулозинов хидрохлорид, микрокристална целулоза, съполимер на метакрилова киселина – етилакрилат, дибутилсебакат, силициев диоксид, полисорбат 80, калциев стеарат, желатин, оцветители

Предназначение

фокусинФОКУСИН отпуска мускулите на простатата и пикочния канал за по-лесно преминаване и отделяне на урината. Използва се като терапия за мъже с доброкачествена хиперплазия на простатната жлеза, за овладяване на симптоми като задържане на урина, прекалено често уриниране, прекъсване на процеса или усещане за неотложно уриниране и пр.

Как се приема

Приемът на ФОКУСИН следва да бъде препоръчан от лекар. Специалистът определя дневната доза и продължителността на приема.

Обикновено препоръката е да се приема по една капсула дневно след първото хранене, с достатъчно вода – в седнало или изправено положение. Капсулите не се дъвчат и не бива да се отварят. Ако е пропуснат прием, това се прави при първа възможност. Ако вече наближава времето за следващата доза, правилно е да се изчака и лекарството да се вземе тогава.

Не бива да се допуска предозиране; прекомерно високите дози причиняват силно понижение на кръвното налягане. Неволният прием на свръхдоза изисква медицинска намеса.

Приемът не бива да се прекратява без лекарска препоръка.

Възможни нежелани ефекти

ФОКУСИН може да причини алергични реакции с различна тежест, включително ангиоедем. Възможни са обриви, зачервяване и лющене на кожата, оток на гърлото и езика и пр.

Често съобщавани странични ефекти са световъртеж, замайване и главоболие, ринит, гадене и повръщане, запек, диария, слабост, а в по-редки случаи загуба на съзнание, приапизъм, зрителни нарушения, кървене от носа, задух, пресъхване на устата, ритъмни нарушения, еректилни проблеми и пр.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ФОКУСИН не се употребява при алергия към една или повече съставки на лекарството.

Медикаментът е противопоказан при пациенти с чернодробно заболяване, склонност към отоци, световъртеж и др.

Пациентите с бъбречни заболявания са в група с повишен риск; за тях е необходима персонална преценка на безопасното прилагане на ФОКУСИН.

Ако медикаментът причинява замайване или зрителни смущения, пациентът не бива да шофира.

Лекарството е неприложимо при деца и подрастващи под 18 години.

Взаимодействия с други медикаменти

Паралелният прием и дозирането на ФОКУСИН следва да бъде съобразено с взаимодействията на продукта с болкоуспокояващи и противовъзпалителни като диклофенак; с антикоагуланти от типа на варфарин; с други медикаменти с аналогично действие – т.е. отпускащи прилежащата мускулатура за улесняване на уринирането. Някои антибиотици и противогъбични лекарства забавят излъчването на метаболитните продукти от ФОКУСИН.

______

Усреднена цена в аптеките – 7 лв за опаковка от 30 капсули по 0.4 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *