Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ГАЛВУС / GALVUS

Съдържа вилдаглиптин, безводна лактоза, микрокристална целулоза, натриев нишестен гликолат (тип A), магнезиев стеарат

Предназначение

галвусГАЛВУС е лекарстово за контрол върху кръвната захар; препоръчва се при пациенти с диабет от втори тип. Обикновено се прилага в случаите, когато организмът не произвежда достатъчно инсулин или е с наднормена продукция на глюкагон.

Приемът на ГАЛВУС регулира функциите на панкреаса, като предотвратява бързото влошаване на заболяването. Съчетава се с подходяща диета и физическа активност.

Как се приема

ГАЛВУС се приема по лекарска препоръка. Обичайното дневно дозиране е една таблетка от 50 мг сутрин, или по една от 50 мг сутрин и вечер. Дозата зависи от състоянието на пациента и дали приема и други противодиабетни продукти.

Таблетката се поглъща цяла, с вода. Продуктът може да се приема продължително.

Ако е пропуснат прием, вземете ГАЛВУС при първа възможност или изчакайте часа за следващата таблетка. Не бива да се удвоява обичайната доза, за да се компенсира пропуснатото. Дневният прием е не по-висок от 100 мг.

При предозиране направете консултация с лекуващия, като опишете възможната проява на необичайни симптоми.

Възможни нежелани ефекти

Възможно е ГАЛВУС да причини обриви, зачервяване на кожата, оток на езика, гърлото и лицето, затруднен говор и преглъщане, дихателни проблеми, ангиоедем. Подобно развитие налага незабавна медицинска помощ.

Не са изключени реакции на черния дроб – хепатит; възпаление на панкреаса снетърпими болки. При описаните симптоми е наложителна незабавна медицинска намеса.

Други странични ефекти са тремор, главоболие, замайване, понижени показатели на кръвната захар, отоци, хрема, възпаление на гърлото, киселини, газове и диария, мускулни болки.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ГАЛВУС не се използва при алергия към някоя от съставките.

Медикаментът се прилага след оценка на риска при пациенти със сърдечна, бъбречна или чернодробна недостатъчност, заболяване на панкреаса, болни на хемодиализа и пр.

Не се използва за лечение на деца и подрастващи под 18 години.

Неподходящ за бременни и кърмачки.

Да не се шофира по време на лечението, ако ГАЛВУС причинява замайване и забавяне на реакциите.

Взаимодействие с други медикаменти

Съвместяването с други лекарства следва да отчете възможните ефекти на усилване или отслабване, рисковете от проява на странични ефекти и пр. Възможно е редуциране на дневните дози за ГАЛВУС при съчетаване с диуретици, кортикостероиди, медикаменти за щитовидната жлеза, лекарства за нервната система.

Усреднена цена в аптеките – 40 лв за опаковка от 28 таблетки по 50 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *