Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Направете си сами ексфолиращи чорапи за груби пети и за перфектен педикюр

С помощта на тази рецепта за домашни ексфолиращи чорапи ще постигнете трайна мекота на петите и стъпалата

ексфолиращи чорапи
Знаете ли, че най-често срещаните теми за разговор, при две или повече жени, са красотата и грижите за тялото. И една от тях е темата за педикюра. Идеални пети, меки като бебешка кожа, без следа от пукнатини и сухи участъци – това е мечтата на всяка жена.

Напуканите пети не се появяват само в следствие на лоша хигиена или недостатъчни грижи. Неудобни обувки, продължително време стоене прав или прекалено суха кожа – причините са много, решенията на проблема – още повече.

Ексфолиращи чорапи

Ако сте разглеждали по-обстойно рафтовете на някои от големите аптеки, със сигурност сте забелязали, че се предлагат ексфолиращи чорапи. Слагаш, мокриш носиш и петите стават гладки като мрамор, и меки – като памук! Да, но за това удоволствие трябва да заплатите някъде от порядъка на 10-16 лева! И, за да има ефект, ще трябва да използвате поне 7 чифта такива чорапи. Сметнахте ли го вече? Това са много, адски много пари!

И, когато прочетете съставките, разбирате, че не си заслужава. Не си заслужава и да ходите толкова често на педикюр, при положение, че може да извършвате част от процедурите у дома.

Днес ще ви дадем кратко указание как да си направите ексфолиращи чорапи у дома. И как да постигнете по-добър ефект, отколкото с купешките.

ЩЕ ВИ ТРЯБВАТ

2 супени лъжици лимонов сок
6-8 таблетки аспирин
2 супени лъжици глицерин
100 мл топла вода
2 чифта чорапи

ПРИЛОЖЕНИЕ

1. В подходящ съд аспириновите таблетки се счукват до прахообразно състояние. След това този прах и лимоновия сок се разтварят във вода, и към получения разтвор се прибавя глицерин.

2. Нанесете сместа върху напуканите области от краката. Не трябва да чувствате силно „изгаряне“, а по-скоро леко изтръпване.

3. Разредете разтвора с вода или добавете повече лимонена киселина или аспирин, в зависимост от реакцията на кожата.

4. Може да намокрите чорапи в тази смес, да ги изцедите, и да ги обуете.

5. За по-сигурно обвийте краката с чорапите в найлон и ги фиксирайте с лепяща лента.

6. Носете половин час или цял час – в зависимост от концентрацията на разтвора. След това изтъркайте краката, измийте ги със сода и сапун, подсушете и намажете с дебел пласт мазен, подхранващ крем за крака.

7. Дали петите ще започнат да стават гладки от 2 или 5 процедури, зависи от концентрацията, която сте избрали.

Източник: woman.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *