ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ХИПОДЕХИДРА / HYPODEHYDRA

Съдържа хидрохлоротиазид, манитол, безводен калциев хидрогенфосфат, прежелатинизирано царевично нишесте, повидон, магнезиев стеарат

Предназначение

хиподехидраХИПОДЕХИДРА се използва при лечение на хипертония: диуретик, чийто прием освобождава тялото от излишните течности и по този начин кръвното се понижава. Медикаментът помага за преодоляването на състояния с отоци, при сърдечна недостатъчност, при т.н. безвкусен диабет, за профилактика на бъбречнокаменна болест.

Как се приема

ХИПОДЕХИДРА е медикамент за перорален прием. Дневните дози и продължителността на терапията трябва да се определят от специалист в зависимост от диагнозата и общото състояние на пациента.

Ако проблемът е хипертония, лечението започва с 1-2 таблетки сутрин или разделени на два приема – сутрин и вечер. След овладяването на показателите следва поддържаща терапия с по една таблетка сутрин.

Отоци и сърдечна недостатъчност се лекуват като начало с до три таблетки дневно на един или на два приема. При безвкусен диабет стартът е с четири хапчета на два до четири приема по лекарска преценка. Впоследствие дневната доза се редуцира.

Повишените стойности на калций в урината се регулират с по 1-2 таблетки ХИПОДЕХИДРА за ден. Същата дозировка се препоръчва и като профилактика срещу камъни в бъбреците. Едновременно с приема на диуретика специалистите препоръчват калий-съдържаща диета с акцент върху плодове и зеленчуци.

Приемът на таблетките трябва да става по едно и също време на деня. Това трябва да продължи докато лекуващият преценява за необходимо. При пропуснат прием лекарството може да се вземе при първа възможност, но не и ако времето за следващата доза е твърде скоро. В такъв случай терапията продължава по график, без да се взимат по-високи дози за компенсация. Предозирането може да причини слабост, намаляване на количеството урина, дихателни затруднения.

Възможни нежелани ефекти

Лечението с този диуретик може да предизвика алергични реакции, изразени в обриви, уртикарии, нарушения на дихателните функции.

Често съобщавани странични ефекти са електролитен дисбаланс, болки в стомаха и анорексия; в по-редки случаи – спад на кръвното и на кръвната захар, жълтеница, диария, фоточувствителност.

Рядко има негативни симптоми на подагра, лупус, отклонения в показателите на кръвната картина, панкреатит и пр.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ХИПОДЕХИДРА не се прилага при алергия към някой от компонентите на диуретика.

Медикаментът е противопоказан при нарушения на водно-солевия баланс, при подагра.

При рискови пациенти решението за прилагане на този продукт се взема индивидуално и терапията се провежда под лекарски контрол. Такива са случаите с диабет, пациенти с висок холестерол и триглицериди, лупус. При лечение с ХИПОДЕХИДРА следва да се избягва престоят на слънце.

Бременни и кърмачки не следва да вземат този медикамент. Това е допустимо само в краен случай и под наблюдение.

Терапията може да забави реакциите и да влоши концентрацията – особено в началната фаза на лечението, затова шофирането не се препоръчва.

Взаимодействие с други медикаменти

Паралелният прием с други лекарства следва да бъде прецизиран, за да не се получат силно изразени странични ефекти или да се промени терапевтичният резултат. Това се отнася за продукти като кортикостероиди, антихолинергични средства, калциеви соли, нестероидни противовъзпалителни, слабителни, лекарства за диабетици и др.

Внимателно се преценява и режимът на прием с метотрескат, витамин D, алопуринол, амантадин, циклофосфамид, циклоспорин и пр.

Алкохолът е противопоказан при терапия с ХИПОДЕХИДРА.

_

Усреднена цена в аптеките – 4 лв за опаковка от 30 таблетки по 25 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *