ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

РЕНИТЕК / RENITEC

Съдържа еналаприлов малеа, натриев бикарбонат, лактоза монохидрат, царевично нишесте, магнезиев стеарат

Предназначение

ренитекРЕНИТЕК е медикамент за контрол на кръвното налягане. Активната му съставка – еналаприл, е от типа АСЕ-инхибитори и осигурява разширяването на кръвоносните съдове. По този начин кръвообрщението се оптимизира, подобрява се работата на сърцето и повишеното артериално налягане се нормализира. Продуктът е п одходящ за потребители със сърдечна недостатъчност и хипертония. РЕНИТЕК намалява риска от инфаркт, което го прави добър при профилактика на сърдечно-съдовата дейност.

Как се приема

Приемът на РЕНИТЕК трябва да бъде разпореден от лекар. За високо кръвно налягане обикновено се препоръчва дневна доза от 10 до 20 мг, които се вземат наведнъж по едно и също време. При продължителен прием поддържащата доза е 20 мг дневно на един прием.

Ако пациентът е със сърдечна недостатъчност, лечението му започва с еднократна доза от 2.5 мг. Тя се увеличава плавно под лекарски контрол, докато достигне минималната си ефективна стойност за конкретния потребител. Ако терапията е продължителна, приемът е 20 мг дневно на един или на два приема.

Ако пациентът е пропуснал да вземе лекарството, той може да го направи при първа възможност. В случай, че наближава времето за следващия прием, трябва да се изчака този момент и да се вземе обичайната доза. Неволното предозиране може да причини рязко спадане на кръвното и замайване или припадък; необходима е медицинска помощ.

Спирането на приема става под лекарски контрол.

Възможни нежелани ефекти

Възможни са алергични реакции, изразени в уртикарии, оток на лицето и гърлото, оток на крайниците, затруднено дишане и преглъщане. При такива симптоми незабавно трябва да се потърси медицинска помощ.

Чести оплаквания за страничните ефекти на продукта визират отпадналост и замайване, замъглено виждане, кашлица, промени в сърдечния ритъм, главоболие, болки в корема, депресивни състояния, промени в кръвната картина, нарушения на водно-солевия баланс, шум в ушите, нервност, анемия, инфаркт, мускулни спазми, косопад, автоимунни заболявания, пневмония, чернодробни отклонения и пр.

Кога НЕ БИВА да се употребява

РЕНИТЕК не се прилага при алергия към някоя от съставките на продукта.

Медикаментът не се препоръчва при бременност и кърмене.
За възможното прилагане при деца и подрастващи направете консултация с лекар.

Конкретно се преценява безопасното прилагане на медикамента при пациенти с чернодробни и бъбречни заболявания, диабет, пациенти на диализа и пр.

Взаимодействие с други медикаменти

Лекуващият следва да бъде информиран за всички медикаменти, които пациентът взема, за да определи точните дози и режима на прием. Важно е да се знае дали той приема диуретици, други медикаменти за високо кръвно или сърдечна недостатъчност, продукти за регулиране стойностите на калия, литий, лекарства за диабет, антидепресанти, нестероидни противовъзпалителни, антипсихотици, обезболяващи и пр.

_________

Усреднена цена в аптеките – 3 лв за опаковка от 28 таблетки по 5 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *