ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

АЦИКЛОСТАД / ACICLOSTAD

Съдържа ацикловир, диметикон, 5- макроглицеролов стеарат, цетилов алкохол, течен парафин, пропиленгликол, бял вазелин, вода

Предназначение

ациклостадКремът АЦИКЛОСТАД е подходящ за лечение на вирусни инфекции. Препоръчван е при херпесни инфекции в случаите с мехурчести болезнени обриви, особено ако се повтарят често. Продуктът за локално външно приложение облекчава симптомите на инфекцията в зоната на устните и ноздрите. Приложен своевременно, ограничава разпространението на обрива и ускорява възстановителните процеси. Редуцира болката и сърбежа в засегнатото място.

Как се приема

АЦИКЛОСТАД се полага внимателно под формата на тънък филм върху зоната с херпеса. Продуктът не бива да попада върху лигавици, в очите или да бъде поглъщан.

Кремът се нанася с пръсти или с малък памучен тампон върху обрива и в най-близките прилежащи участъци. Апликациите могат да са до пет на ден, а интервалът помежду им не бива да е по-кратък от четири часа.

Терапията с АЦИКЛОСТАД трябва да даде резултат в рамките на не повече от пет дни. Ако третирането започне още при първите признаци, това е напълно възможно. В някои случаи е необходим по-дълъг терапевтичен период, но не и над десет дни.

Ако е пропусната процедура, изпълнете я при първа възможност. При предозиране отнемете от медикамента – достатъчен е тънкият филм върху обрива.

Възможни нежелани ефекти

При отслабена имунна система са възможни алергични реакции – те се изразяват в оток и зачервяване на третираната зона, както и на устните, очите и цялото лице. При подобна реакция почистете третираната зона и потърсете медицинска помощ.

Странични ефекти, за които има информация, са дискомфорт и парене, изсушаване на кожата и болезнено лющене, затопляне и парене. Ако тези симптоми не са преходни и са в прогресия, прилагането на медикамента трябва да се прекрати и да бъде потърсена медицинска помощ.

Кога НЕ БИВА да се употребява

АЦИКЛОСТАД не се използва при алергия към една или повече съставки на продукта.

Кремът не се полага върху лигавици.

Бременни и кърмачки се консултират предварително с лекар за безопасността при евентуално приложение на АЦИКЛОСТАД.

Взаимодействие с други медикаменти

Няма информация за тежки негативни ефекти при паралелно прилагане на АЦИКЛОСТАД с други медикаменти. Въпреки това съвместяването следва да бъде анализирано от лекуващия и при необходимост да се направят промени в лечебния план на пациента.

_

Усреднена цена в аптеките – 5 лв за опаковка от два грама

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *