ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

НЕОСИМВА / NEOSIMVA

Съдържа симвастатин, лактоза монохидрат, микрокристална целулоза, прежелатинизирано нишесте, аскорбинова киселина, лимонена киселина монохидрат, бутилхидроксиланизол, магнезиев стеарат, опадрай

Предназначение

неосимваНЕОСИМВА регулира липидния обмен; намалява стойностите на лошия – LDL – холестерол и триглицеридите в кръвта и редуцира риска от опасни епизоди като инсулт и инфаркт, стенокардия и сърдечна недостатъчност. Препоръчва се при високи стойности на холестерола и болест на коронарните артерии. Приемът е по лекарска препоръка.

Как се употребява

НЕОСИМВА се приема веднъж дневно в доза, определена в зависимост от болестните показатели на конкретния пациент. Предлага се под формата на таблетки от 5, 10, 20, 40 или 80 мг. Най-високата доза е за пациенти в напреднала възраст, които не са били повлияни от по-ниски дози или друга терапия и са в рискова група със сърдечно-съдови проблеми. Приемът на НЕОСИМВА задължително се съчетава с подходяща диета, бедна на мазнини.

Таблетката от медикамента, който принадлежи към групата статини, трябва да се взема всеки ден по едно и също време – обикновено вечер, без връзка с храненията.

Деца на възраст 10-17 години започват лечението си с доза от 10 мг. Тя може да бъде повишавана плавно под лекарски контрол, но не над 40 мг.

Пациенти с бъбречни проблеми трябва да приемат редуцирани дози от този продукт. при неволно предозиране потърсете консултация с лекар. Ако пропуснете прием, вземете таблетката при първа възможност или изчакайте за следващата таблетка в обичайното време. Не коригирайте дневната доза самоволно и не спирайте приема без лекарска препоръка.

Възможни нежелани ефекти

НЕОСИМВА може да причини тежки алергични реакции, изразени в обриви, отоци и затруднено дишане с хрипове; невъзможност да се говори и преглътне; мускулни болки и крампи, схващания и възпаление на ставите, възпаление на кръвоносни съдове, възпаление на панкреаса, чернодробни проблеми.

Има информация за възможни промени в показателите на кръвната картина, главоболие и замайване, изтръпване на крайниците, болки в корема, гадене и повръщане, диария, сърбежи, косопад, проблеми с паметта и съня, депресия и еректилна дисфункция, депресия, възпаление на белите дробове, диабет и др.

Кога НЕ БИВА да се употребява

НЕОСИМВА не се употребява при алергия към симвастатин или други съставки на този продукт.

Медикаментът е противопоказан при бременност и кърмене.

Не се препоръчва при чернодробни заболявания.

Рискови пациенти, за които безопасното прилагане се преценява индивидуално, са злоупотребяващи с алкохол, с алергии, пациенти пред оперативна интервенция, при проблеми с щитовидната жлеза, на възраст над 65 години, със заболявания на мускулите и др.

Не се прилага при деца под 10-годишна възраст.

Взаимодействие с други медикаменти

Наложително е внимание от страна на лекуващия при съставянето на лечебен план, в който НЕОСИМВА трябва да се приема паралелно с други медикаменти. Комбинирането може да промени ефекта на лекарствата или да увеличи риска от прояви на странични ефекти. Това е валидно за НЕОСИМВА в съчетание с циклоспорин, медикаменти за лечение на ендометриоза, противогъбични, други леткарства за понижаване на холестерола в кръвта, лекарства за СПИН, за бактериални инфекции, при депресии, за регулиране на сърдечния ритъм и кръвното налягане, за лечение на подагра.

Възможно е някои медикаменти да бъдат заменени или спрени временно, както и да се приемат по график – с достатъчно дълги междинни паузи между такива с нежелано взаимно повлияване.

Усреднена цена в аптеките – 10 лв за опаковка от 28 таблетки по 20 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *