Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ЛУЦЕТАМ / LUCETAM

Съдържа пирацетам, магнезиев стеарат, повидон, макрогол, дибутил себакат, титанов диоксид, талк, етилцелулоза, хипромелоза

Предназначение

луцетамЛУЦЕТАМ е ноотропен продукт: действа оздравително на клетъчните мембрани и подобрява оросяването на мозъка. Предотвратява запушването на кръвоносни съдове и влошеното предаване на информация между клетките. Прилага се при състояния с влошена памет и концентрация, липса на мотивация, неконтролирани потрепвания и движения, световъртеж, нарушено равновесие. Медикаментът е препоръчван в подходящи дози при лечението на деца с дислексия и проблеми в обучението.

Как се употребява

Приложението на ЛУЦЕТАМ е само по лекарско назначение. Дневните дози и режимът на прием зависят от точната диагноза, възрастта и общото здравословно състояние на пациента. Дневната доза се взема на два до четири приема, разпределена в равни части – винаги със 100-200 мл вода.

При влошена памет и незадържане на вниманието, както и при световъртеж, се приемат от 2.4 до 4.8 г дневно на 2-3 приема.

Лечението на мускулни потрепвания изисква стартова доза от 7.2 г на ден. Тя се увеличава плавно на всеки три-четири дни с по 4.8 г до достигане на ефективната за даден пациент. Пределната е 24 г дневно.

Деца над 8 години и юноши с дислексия могат да се лекуват с ЛУЦЕТАМ в дневни дози от 3.2 г, разделени на два приема.

Продължителността на терапиите с този медикамент се определя от лекуващия. Личният терапевтичен план се спазва стриктно, без самоволно увеличаване на дневната доза в търсене на по-бърз ефект.

При неволно предозиране е необходимо да се консултирате с лекар. Ако е пропуснат прием, следва да се изчака времето за следващия; невзетата доза не се компенсира.

Възможни нежелани ефекти

Лечението с ЛУЦЕТАМ може да провокира алергични реакции, изразени в уртикарии, прималяване, оток на лицето и гърлото и затруднено дишане и преглъщане.

Има информация за странични ефекти от рода на нервност и свръхактивност на движенията, сънливост или депресивни състояния, халюцинации, обърканост и тревожност, безсъние, болки в корема, гадене и повръщане, диария, главоболие и пр.

В някои случаи се наблюдава необяснимо увеличаване на теглото.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ЛУЦЕТАМ не се прилага при алергия към основния компонент или към някое от помощните вещества.

Медикаментът е противопоказан при пациенти с мозъчен инсулт, хорея на Хънтингтън или бъбречно заболяване в напреднал стадий.

Този продукт е противопоказан при кърмене. Бременни могат да го вземат само в краен случай, по лекарска препоръка и под контрол.

Да не се дава на деца под 8-годишна възраст.

Пациентите с бъбречни заболявания са определени като рискови за ЛУЦЕТАМ, затова е необходима индивидуална преценка за безопасен прием с редуцирани дози. Рискови са и пациентите, преживели кръвоизливи, тежки операции с масирана кръвозагуба, приемащите антикоагуланти и пр.

Взаимодействие с други медикаменти

Специално внимание изисква съставянето на лечебен план за пациенти, които приемат антикоагуланти или хормони на щитовидната жлеза.

Всяко съвместяване с други медикаменти изисква точна преценка на рисковете от проява на странични ефекти или промяна на лекарствените въздействия към усилване или отслабване.

_

Усреднена цена в аптеките – 8 лв за опаковка от 60 таблетки по 1.2 г

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *