Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кинезитерапевтът Искрен Костадинов: Този лесен масаж помага при високо кръвно

Масаж при високо кръвно – ето как се прави

Масажите са едно от решенията на здравословните ни проблеми. Доказано е, че в комбинация с предписаното лечение те могат значително да подобрят състоянието на пациентите, дори с по-сериозни заболявания като диабет, артрит, болно сърце, проблеми със стомаха и още много други.

Голяма част от хората у нас страдат от високото кръвно. Свалянето му най-често се постига с приема на определени лекарства. Друг метод за това е масажът в предната част на врата, в областта на сънната артерия, казва пред „Телеграф“ кинезитерапевтът Искрен Костадинов. Специалистите ни уверяват в неговата ефективност и твърдят, че той постига резултати в рамките на 5 минути. Можем да го изпълняваме и сами.

масаж при високо кръвно
Масаж при високо кръвно

Разтривката се състои от плавни движения с много лек натиск, обяснява Искрен Костадинов. Започваме от областта под меката част на ухото и продължаваме бавно надолу към средната част на ключицата. Изпълняваме движенията не повече от 10 пъти, едновременно от двете страни. Масажът, изпълнен по посока от ухото надолу, ни осигурява намаляване на кръвното налягане. В случай че страдаме от ниско кръвно, мачкаме в обратната посока – от ключицата нагоре.

Резултати

Ако този метод не покаже желаните резултати, масажирането на меката част на ушите е също ефективно за справяне с проблема. То става, като докосваме плавно и внимателно по посока от месестата част, нагоре по извивката на мидата. Докато правим това, ние не само сваляме кръвното, но и прогонваме главоболието, стреса, меланхолията и безсънието.

Краката събират на повърхността си близо 26 различни точки, твърди кинезитерапевтът. Всяка от тях е свързана с различен орган от тялото. Масажът им облекчава симптомите и болките при сериозни болести, твърдят учени от университета в Минесота. Изследвания сочат, че този тип масаж намалява болките, гаденето, запека и диарията, подобрява настроението и повлиява тревожността. Също така има голям принос по отношение на мигрена, главоболие, сърдечни проблеми, проблеми с бъбреците и синузит. Въпреки че методът е способен да ни излекува сам по себе си, в комбинация с правилното лечение води до много добри резултати.

Източници:Телеграф,ipen.gr

магнитна гривна
Магнитните гривни помагат проблемно кръвно

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *