ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Срещу стрес и болести: Разположете правилно цветята у дома!

Цветята лекуват

Безспорно растенията у дома допринасят за хармонията и спокойствието.

Не всяка домакиня обаче има достатъчно време, за да отглежда цветя. Ето затова повечето дами, които искат да поддържат красива домашна флора, залагат на издръжливите растения.

Пръснати на ключови места из целия ви дом, те ще ви помогнат да се справите със стреса и болестите. Но за да черпите от енергията на тези прекрасни растения, трябва да ги разположите правилно.

цветята
Добре е в спалнята да имате орхидеи

Слънце

Не всяко цвете е подходящо за всяко помещение. Обикновено най-слънчевата стая в един дом е холът. Затова там трябва да има достатъчно зеленина, а препоръчително е цветята да са от тези, които обичат светлина. Такива например растения са фикусите и дръвчета от типа Бенджамин, алое вера и различни видове кактуси.

Фикусът е едно от класическите и най-разпространени стайни растения. Макар издръжлив, той се нуждае от много светлина. Полива се единствено когато пръстта е напълно суха, което доста улеснява домакините, тъй като не се налага да го наглеждат често.

След него се нарежда кактусът. Той отново се нуждае от голямо количество светлина, за да вирее. Препоръчваме ви да разположите този вид близо до южен прозорец и да го поливате от време на време, без да прекалявате. Важно е да се отбележи, че през по- хладните месеци кактусът трябва да се премести на тъмно и хладно място.

Енергия

Също така фикусът влияе изключително много на енергията и настроението в дома. Според запознати в областта, той е отлично оръжие срещу депресията или умората. Бегонията пък от своя страна се отразява на положителната настройка, стимулира раждането на идеи и инициативи, грижи се за ведрото излъчване на притежателя.

Често се посочва като цвете за офис, именно заради тези си качества. Ако саксиите са повече от една, положителното влияние се засилва. Това важи и за кактуса, за който се знае, че поглъща негативната енергия, излъчвана от компютъра и останалите уреди, които са се наместили трайно в ежедневието ни.

Добре да бъдат поставяни в коридора и не са подходящи за спалнята.

Магданоз

За кухнята най-подходящи са магданоз, риган, босилек в саксия.

В спалнята е добре да имате орхидеи и филодендрони. Те излъчват ефирен аромат и имат успокояваща пъстрота.

Източници:Тeлeграф,Pixabay.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *