ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ДЕРМОДРИН / DERMODRIN

Съдържа дифенхидрамин хидрохлорид, метил-парахидроксибензоат, фъстъчено масло, избелен восък, цетилов алкохол, твърд парафин, бял вазелин, глицерол, цетеарет-3, полисорбат 80, изоборнилов ацетат, натриев хидроксид, пречистена вода

Предназначение

дермодринОхлаждащата маз ДЕРМОДРИН е продукт за локално външно приложение с антихистаминово действие. Използва се за облекчаването на симптоми като оток, болка, сърбеж при алергични обриви, ухапване от насекоми, слънчеви изгаряния. Помага при дерматити и екземи, прясно зараснали рани с твърди ръбове, при лющене на кожата.

Как се употребява

ДЕРМОДРИН се полага до 6 пъти дневно при възрастни или до 5 – при деца. Еднократната доза не бива да превишава маса с обема на средно голям орех.

Лечението с този продукт трябва да даде положителни резултати до две седмици редовна употреба. Ако това не се случи, трябва да бъде обмислен друг вариант на терапия.

Възможни  нежелани ефекти

Прилагането на ДЕРМОДРИН  може в редки случаи да причини алергичен обрив, зачервяване и усилване на симптомите, при които е започнало лечението. Не е изключено образуване на отоци, мехури и повишена чувствителност към слънчевото греене.

При деца могат да се проявят странични ефекти като спазми и безпокойство, особено ако медикаментът се използва продължително и в по-високи дози.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ДЕРМОДРИН не се употребява при алергия към активната съставка или към някое от помощните вещества.

Медикаментът не се прилага при деца под двегодишна възраст, бременни през първия триместър, кърмачки. Не се препоръчва полагане на високи дози от продукта през цялата бременност.

ДЕРМОДРИН не бива да се използва при наранявания по кожата или ако тя е силно възпалена.

Да не се използва за лечение на проблемни лигавици или отворени рани.

Продуктът не е подходящ за лечение при варицела и морбили.

Третираните с ДЕРМОДРИН участъци на кожата не бива да се излагат на слънце.

Взаимодействие с други медикаменти

Няма информация за лекарствени взаимодействия на този продукт с негативен за здравето на пациента резултат. Въпреки това пациентът следва да информира лекуващия за медикаментите, които е приемал или продължава да приема, докато продължава терапията му с ДЕРМОДРИН. Взаимодействията все пак не са изключени, особено в случаите с продължителна употреба и полагане на значителни дози от мазта.

Усреднена цена в аптеките – 6 лв за опаковка от 30 г

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *