ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ЦЕТИРИСТАД / CETIRISTAD

Съдържа цетиризин дихидрохлорид, лактоза монохидрат, микрокристална целулоза, колоиден силициев диоксид, магнезиев стеарат, титанов диоксид, хипромелоза, макрогол

Предназначение

цетиристадЦЕТИРИСТАД е противоалергичен препарат. Като антихистамин помага при целогодишен или сезонен ринит, упорита и продължителна хрема, сърбеж, зачервяване на очите и сълзене. Добър срещу копривна треска. Допуска се прилагането му при деца на 6 до 12 години в случаи с алергична хрема, целогодишна или сезонна, както и при уртикарии.

Как се употребява

Таблетките ЦЕТИРИСТАД се приемат веднъж на ден, освен ако лекуващият не препоръчва прием на дневната доза на два пъти – сутрин и вечер. Тъй като продуктът може да предизвика сънливост, препоръчително е дозата да се взема вечер.

Деца и подрастващи над 12 години и възрастни приемат една таблетка веднъж дневно. Деца на 6-12 години вземат два пъти дневно по половин таблетка, или веднъж – цяла. Таблетките се вземат без връзка с храненията.

Пациентите с бъбречна или чернодробна недостатъчност вземат редуцирана доза. Продължителността на приема зависи от повлияването и състоянието на потребителя.

Възможни нежелани ефекти

Лечението с ЦЕТИРИСТАД може да причини алергични реакции, изразени в обриви или оток на Квинке. При подобни прояви незабавно трябва да се потърси медицинска помощ.

Често съобщавани странични ефекти са пресъхването на устата, гадене и повръщане, болки в стомаха, дискомфорт и храносмилателни разстройства.

При лечение с ЦЕТИРИСТАД е възможно да се появят оплаквания от сънливост, главоболие, замайване, има информация и за възбудни състояния.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ЦЕТИРИСТАД не се употребява при алергични реакции след приема на медикамента.

Медикаментът не се прилага за лечение на деца под 6-годишна възраст.

Да се избягва при кърмене; бременни могат да използват медикамента само в краен случай и под лекарски контрол.

Противопоказан при тежка бъбречна недостатъчност.

Взаимодействие с други медикаменти

Комбинирането с други медикаменти трябва да се обсъди с лекуващия. Необходимо е специално внимание при паралелен прием с продукти, потискащи централната нервна система.

_

Усреднена цена в аптеките – 7 лв за опаковка от 20 таблетки по 10 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *