Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ТИФАКСИН SR / TIFAXIN SR

ТИФАКСИН SR съдържа венлафаксин, захароза, хидроксипропилцелулоза, хипромелоза, етилцелулоза, талк, дибутилсебакат, олеинова киселина, силициев диоксид, желатин, натриев лаурилсулфат, оцветители

Предназначение

тифаксинТИФАКСИН SR е антидепресант; препоръчва се при състояния с потиснатост, тревожни разстройства, страх от публични изяви. Медикаментът е от групата инхибитори на обратното захващане на серотонин и норадреналин. Ефектът от приема на това лекарство е повишаване и стабилизиране нивата на назованите хормони, което води до овладяване симптомите на генерализирани тревожни разстройства, панически и социални разстройства, депресии.

Как се употребява

Приемът на ТИФАКСИН SR става само по лекарска препоръка, а определянето на индивидуална дневна доза става под лекарски контрол. Практиката е да се започне с ниски дози от порядъка на 75 мг дневно; следва плавно увеличаване, което цели да бъде постигната минималната ефективна доза за конкретен пациент. Дневната доза не бива да надхвърля максимума от 375 мг дневно при депресия, или 225 мг за разстройства.

Определената дневна доза се приема с храна сутрин или вечер, в зависимост от лекарските препоръки. Капсулите се поглъщат цели. Дозата не може да се променя самоволно, не бива и да се спира приемът без лекарско указание кога и как да стане това.

Възможни нежелани ефекти

Лечението с ТИФАКСИН SR може да стане причина за проява на алергични реакции, изразени в обриви, включително уртикарии, затруднено дишане – хрипове и стягане на гърдите, внезапно затопляне и зачервяване, ускоряване на пулса. При подобни симптоми следва незабавно да се търси медицинска помощ.

Сред сериозните странични ефекти са промени в сърдечния ритъм, повишаване на кръвното налягане, пристъпи на еуфория и хиперактивност, змайване и лоша координация на движенията, припадъци и гърчове, склонност към вътрешни кръвоизливи.

Съобщавано е за зрителни проблеми, промени в чернодробните функции и пожълтяване на кожата, загуба на тегло, повишаване на холестерола, главоболие, понижено либидо, мускулни спазми, сънливост, неволеви движения на очите, диария или запек, косопад, често уриниране / задържане на урина, фоточувствителност и др.

В някои случаи е възможна проява на мисли за самоубийство, особено при по-млади пациенти.

За всички необичайни прояви, които свързвате с приема на медикамента, трябва да бъде информиран лекуващият.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ТИФАКСИН SR не се прилага при алергия към някоя от съставките на лекарството.

Медикаментът не се използва при бременност и кърмене. Ако е налице новородено, чиято майка е приемала ТИФАКСИН SR по време на бременността, бебето трябва да бъде наблюдавано за дихателни проблеми.

Този продукт не се препоръчва за лечение на деца и подрастващи под 18 години. Ако е взето професионално решение за подобна терапия, пациентът следва да е под наблюдение, особено ако има утежнена фамилна анамнеза или до този момент е имал мисли или опити за самоубийство.

При някои пациенти има риск от усложняване на здравословния проблем в началния етап на терапията с ТИФАКСИН SR или впоследствие, затова решението за прилагането му следва да отчете степента на риска и очакваните ползи от приложението. Става дума за потребители с глаукома, хипертония, склонни към припадъци, склонни към кръвоизливи, със сърдечни заболявания, с висок холестерол, с агресивни прояви и пр.

Взаимодействие с други медикаменти

ТИФАКСИН SR е несъвместим с МАО-инхибитори, с които се лекуват болестта на Паркинсон и депресии. При паралелен прием могат да се развият животозастрашаващи състояния; необходим е интервал от време между терапиите с двете групи лекарства с оглед безопасността на пациента.

ТИФАКСИН SR не трябва да се взема едновременно с трициклични антидепресанти, литий, триптани, продукти с линезолид, с трамадол, с триптофан, добавки с жълт кантарион. Необходима е лекарска консултация за безопасно съчетаване с бета-блокери и противогъбични продукти.

При лечение с ТИФАКСИН SR приемът на алкохол е противопоказан.

Усреднена цена в аптеките – 10 лв за опаковка от 30 капсули по 75 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *