ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

СИЛЕКТУС / SILECTUS

СИЛЕКТУС съдържа екстракти от черен бъз – цвят, корени на медицинска ружа и жълта тинтява, върбинка, киселец, малтитол, вода, бензоена киселина, аромати; с вкус на сливи

Предназначение

Сиропът СИЛЕКТУС помага при инфекции на дихателните пътища; действието му се базира на лечебните въздействия на растителни продукти, познати от практиките на народната медицина. Всяка от билковите съставки упражнява собствения си терапевтичен ефект, а всички заедно подкрепят имунната система и съдействат на пациента да възстанови здравето си.

Основни заслуги на черния бъз отнасяме към подкрепата на имунната система. Компонентите от върбинка облекчават дишането и преглъщането, като работят за неутрализирането на инфекцията по лигавиците на дихателните пътища. Лечебната ружа също има антибактериален и противовъзпалителен процес, действа релаксиращо и обезболяващо.

Как се приема

Приемът на билковия сироп става в дози, съобразени с възрастта на пациента. Деца на 3-5 години могат да приемат три пъти дневно по половин чаена лъжичка или 2 мл. Децата на 5-11 години вземат три пъти дневно по 3.5 мл. Децата над 12 години, както и възрастните, приемат също три пъти на ден по 7 мл сироп, или лъжичка и половина.

Приемът на сиропа не зависи от храненията. Дневната доза не може да се превишава самоволно. Обикновено 5-7 дни са достатъчни, за да се прояви лечебният ефект на сиропа. Корекция на дневната доза или продължителността на приема може да направи единствено лекуващият, въпреки че продуктът се купува без рецепта.

Възможни нежелани ефекти

Не е изключено терапията със СИЛЕКТУС да причини реакции на свръхчувствителност като обриви, оток на гърлото и лицето, затруднено преглъщане и дишане. При подобни симптоми незабавно потърсете медицинска помощ!

Приемът на по-високи дози за по-дълго време може да има слабителен ефект.

Кога НЕ БИВА да се употребява

СИЛЕКТУС не се прилага при алергия към някоя от съставките на сиропа.

Продуктът не се препоръчва за деца под тригодишна възраст.

Бременни и кърмачки задължително се консултират със специалист за безопасното прилагане на СИЛЕКТУС.

Взаимодействие с други медикаменти

Не се очакват лекарствени взаимодействия на СИЛЕКТУС с други продукти, ако е налице паралелен прием. Въпреки това съвместяването задължително се обсъжда с лекуващия с цел да се избегнат промени в терапевтичните въздействия или по-силна проява на негативни странични ефекти.

________

Усреднена цена в аптеките – 10 лв за флакон от 150 мл

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *