ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

БРИНТЕЛИКС / BRINTELLIX

Съдържа вортиоксетин, манитол, микрокристална целулоза, хидроксипропил целулоза, натриев нишестен гликолат тип А, магнезиев стеарат, хипромелоза, макрогол 400, оцветители

Предназначение

бринтеликсБРИНТЕЛИКС овладява депресивни симптоми като тревожност и тъга, влошено качество на съня, невъзможност за добра концентрация, апатия, забавени реакции, отслабен апетит. Активната съставка вортиоксетин е антидепресант; прилага се при лечението на възрастни с големи депресивни епизоди.

Как се приема

Приемът на БРИНТЕЛИКС се определя индивидуално от лекуващия в зависимост от състоянието и възрастта на пациента. Стандартната доза е 10 мг веднъж дневно; таблетката се приема независимо от храненията – с малко вода; поглъща се цяла. Възможно е лекарят да прецени тази доза като недостатъчна и да я повиши, но не повече от 20 мг дневно. При пациенти на възраст над 65 години приемът започва от 5 мг на ден.

БРИНТЕЛИКС е медикамент за продължителна терапия; траен ефект обикновено се получава след 6-месечно лечение с него. Дозите не могат да се променят самоволно, нито да се прекратява приемът без лекарско одобрение. При пропуснат прием лекарството се взема при първа възможност. Не повишавайте дозата с цел компенсиране на пропуснатото! При неволно предозиране може да се проявят симптоми като зачервяване и сънливост, замаяност, гадене и повръщане, диария, сърбеж по тялото.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на този медикамент може да провокира странични ефекти от рода на описаните при предозиране – замайване, гадене и повръщане, стомашен дискомфорт, диария, световъртеж, сърбежи по тялото. В по-редки случаи могат да настъпят промени в стойностите на натрия в организма; съобщавано е за случаи на припадъци, падания със счупване на кости, серотонинов синдром.

Кога НЕ БИВА да се употребява

БРИНТЕЛИКС не се прилага, ако пациентът има алергия към някоя от съставките.

Приемът е противопоказан при положение че пациентът е на терапия с МАО-инхибитори.

Медикаментът не се прилага за лечение на деца и подрастващи под 18 години.

Да се избягва при бременност; противопоказан при кърмене. Медикаментът не е подходящ за лечение при потребители във фертилна възраст, които планират бременност.
При отделни групи рискови пациенти прилагането е допустимо, ако очакваният ефект превишава потенциалните рискове. Такива са болни с припадъци, възрастни над 65 години, склонни към кръвоизливи, с проявявани мании, с бъбречни и чернодробни заболявания.

Взаимодействие с други медикаменти

БРИНТЕЛИКС не се приема едновременно с МАО-инхибитори, антидепресанти, лекарства за болестта на Паркинсон, литий, препарати за лечение на епилепсия, на туберкулоза, антикоагуланти, триптани, силни болкоуспокояващи, лекарства против малария, антипсихотици.

Приемът на алкохол при лечение с този медикамент е противопоказан.

_

Усреднена цена в аптеките – 29 лв за опаковка от 28 таблетки по 5 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *