ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

При камъни в бъбреците и жлъчния мехур: ето защо не бива да изхвърляте костилката на авокадото!

Авокадото има толкова много ползи, че ще е престъпление да не се възползвате от него. Ето още една причина, поради която авокадото трябва да стане задължително за вас

костилката на авокадото
Представете си, че сте открили рецепта за вкусно ястие, за което ще ви е необходим авокадо. Отивате в магазина, купувате няколко броя авокадо, правите кулинарния шедьовър, и всичко е наред. Но възниква въпросът, какво ще направите с костилката на авокадото? Най-вероятно ще я хвърлете на боклука. Изчакайте, има няколко причини, поради които тя трябва да бъде спасена. Днес сме решили да споделим тези полезни причини с вас.

Полезните свойства авокадото се оценяват по целия свят. Този мек и сочен плод насърчава загубата на тегло, разделя холестерола в кръвта, подобрява паметта и намалява риска от сърдечно-съдови заболявания. Но мексиканците, например, го използват като афродизиак, и вярват, че авокадото има вълнуващ ефект. Това съвсем не са всички предимства на този плод, но днес няма да говорим за това.

Нека да поговорим за костилката на авокадото. Тя има силни противогъбични и антимикробни свойства. Поради това използването ѝ помага ефективно да се борим с вирусните и инфекциозни заболявания. Освен това, увеличава и защитните функции на тялото.

Благодарение на противовъзпалителните свойства костилката на авокадо помага на тези, които страдат от артрит и други ставни заболявания. Много изследвания потвърждават, че използването ѝ може да осигури защита срещу образуването на холестеролни плаки. Това се дължи на големия брой влакна в костилките, които също спомагат за борбата с хипертонията и диабета.

Също така, костилката на авокадото се използва за лечение на диария, мускулни болки, бъбречни и чернодробни заболявания

Твърди се, че използването на костилката на авокадото има противораков ефект. Както вече сами се уверихте, използването на костилката на авокадото има много големи ползи. Остава само един въпрос – как можете да я използваме? За целта сме ви подготвили няколко рецепти.

Най-полезният чай

За всички тези рецепти ще ви е необходима смачкана костилка от авокадо. Трябва да премахнете горната кафява коричка, фино нарязани на вътрешността и я изпичате във фурната. Тя трябва да стане златисто-червеникава. След охлаждане, изсушете и стрийте добре с помощта на кафемелачка.

СЪСТАВКИТЕ

1 чаена лъжица стрита костилка от авокадо
300 мл. вода

ПОДГОТОВКА

1. Изсипете прахообразната авокадова костилка в топлата вода и оставете да се престои за около 7-8 часа. Можете да я направите вечерта, за да е готова на другата сутрин.

2. Изпийте готовия чай 30 минути преди закуска. Една чаша ще бъде достатъчна, защото направеният извлек е много силен. Този чай ще ви помогне да изчистите бъбречните камъни и камъните от жлъчния мехур.

Лечебна тинктура от костилката на авокадото

СЪСТАВКИТЕ

4 супени лъжици стрита костилка от авокадо
0,5 л. бяло вино

ПОДГОТОВКА

1. Залейте прахообразната смес с бялото вино.

2. Оставете да се настоява за 10-15 дни на тъмно и хладно място.

3. Използвайте по 2 супени лъжици два пъти на ден. Този тоник се използва след боледуване от различни заболявания за укрепване на организма.

Прахообразната смес от костилката на авокадото може да се използва и външно. Например, ако я смесите с алкохол (спирт), ще получите смес за облекчаване на болки в мускулите и ставите. За целта трябва да я смесите по начина, описан в горната рецепта. При мигрена настойката може да се втрие в задната част на главата.

Можете, също така, да си направите паста, с която ще излекувате акнето. Нужно е просто да разбъркате така получения прах с малко вода. Получената смес се нанася върху засегнатата кожа и се оставя да действа 15-20 минути. Изплаква се с хладка вода.

С прах от костилка на авокадо може да направите и възстановяваща маска за коса, която ще накара косата да заблести

Просто трябва да смесите малко от праха с рициново масло и да настоявате един ден. Нанесете маската върху скалпа и я оставете за един час да действа. След това измийте с топла вода и с шампоан. Само ако косата е естествено мазна, е по-добре да не използвате тази маска.

Сега вече знаете много полезни рецепти с костилки от авокадо и се надяваме, че няма да ги хвърлите така лекомислено, както предния път.

Източник: www.sethealth.ru

Холимин
ХОЛИМИН помага при проблеми с черния дроб и жлъчката

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *