ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

СИНТУС / SINTUSS

Съдържа бутамиратов цитрат, течен сорбитол, глицерол, захарин натрий, натриев бензоат, лимонена киселина монохидрат, натурален аромат на малина, глюкоза, натриев хидроксид, вода

Предназначение

синтусСиропът СИНТУС е нов продукт за лечение на суха кашлица за деца и възрастни. Продуктът на “ВИФАРМА” е с активен компонент бутамиратов цитрат; това е ефективно средство за потискане центъра на кашлицата в главния мозък. Лечебният разтвор е предназначен за краткосрочна употреба.

Как се употребява

Приемът на СИНТУС е в дози и с продължителност, зависещи от състоянието на пациента и неговата възраст. Нормалната продължителност на приема е една седмица. Ако в рамките на 7 дни пациентът не почувства подобрение или състоянието му се влоши, той трябва да се консултира с лекуващия за прилагането на друг медикамент.

Приемът на сиропа е три пъти дневно, като дозите са различни в зависимост от възрастта на потребителя. Децата на възраст 3-6 години приемат три пъти по 5 мл от сиропа; на 7-12 години – 3х10 мл; на 12-18 години 3х15мл, а възрастните три или четири пъти по 15 мл.

Посочените дози не бива да се увеличават самоволно. При предозиране е възможно да се проявят симптоми като сънливост, гадене и повръщане, виене на свят, болки в корема, диария. Ако е пропуснат прием, сиропът се взема в следващия обичаен час без удвояване на дозата за компенсация.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на СИНТУС може да предизвика в сравнително редки случаи назованите симптоми при предозиране: световъртеж, гадене и повръщане, болки в корема, стомашно разстройство. Не са изключени алергични реакции и уртикарии.

Кога НЕ БИВА да се употребява

СИНТУС не се прилага при алергия към активната съставка или към някое от помощните вещества.

Сиропът не е подходящ за деца под тригодишна възраст. Възможно е при определени случаи прилагането в тази възрастова група да се допусне, но само под лекарски контрол.

Медикаментът не е подходящ при т.н. продуктивна кашлица или ако пациентът вече е започнал да приема медикамент за отхрачване.

Не е желателно СИНТУС да се използва от бременни през първия триместър; в останалото време се допуска само след изрична препоръка от лекар. Такава е позицията и що се отнася до майки кърмачки.

Възможно е сиропът да причини замайване и влошена координация, което би попречило на безопасното шофиране или работа с тежки машини.

Взаимодействие с други медикаменти

СИНТУС не се прилага паралелно с отхрачващи средства. Комбинацията води до задържане и натрупване на секрети в дихателната система, а впоследствие и до развитие на инфекция.

______

Усреднена цена в аптеките – 7 лв за флакон от 200 мл

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *