ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ТАНИНАЛ / TANINAL

Съдържа танинова киселина, албумин, картофена скорбяла, свински желатин, талк

Предназначение

таниналПриемът на ТАНИНАЛ помага при леки хранителни отравяния; препоръчва се при диария и колит. Продуктът – тип хранителна добавка, ускорява възстановяването на чревната лигавица и кървенето – в лека форма – от чревния тракт. Действа затягащо благодарение на освободения в тънките черва танин. Неутрализира отделянето на големи количества секрети, блокира развитието на патогенни бактерии в чревния тракт. Продуктът е щадящ, не дразни лигавиците на тракта.

Как се приема

Приемът на ТАНИНАЛ трябва да става между храненията, три пъти в денонощие по една или две таблетки – в зависимост от състоянието. Дозата е за възрастни; деца над 4 години вземат три пъти за 24 часа по половин таблетка. Таблетките се поглъщат цели, с вода, без сдъвкване и стриване.

При пропуснат прием таблетките се вземат при първа възможност. Не се препоръчва предозиране с цел по-бърз ефект. Пропуснат прием не се наваксва с двойни дози.

Възможни нежелани ефекти

Този продукт се приема добре и няма данни за странични ефекти с тежки негативни последици върху здравето на пациента. Все пак има информация за единични случаи на стомашни раздразнения – гадене, болки и повръщане, за които се твърди, че са провокирани от продукта.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ТАНИНАЛ не се употребява за деца под 4-годишна възраст.

Бременни и кърмачки трябва да се консултират с лекар преди приема на продукта.

Взаимодействие с други медикаменти

ТАНИНАЛ не може да се прилага паралелно с продукти, които съдържат тежки металиц Противопоказана е комбинацията с желязо и цинк. Да не се комбинира с алкалоиди и препарати, които съдържат такава съставка – например атропин, папаверин, скополамин.

Да се избягва смесване с болдо – екзотично лековито растение, което се използва в билколечението при запек и инфекции на пикочните пътища и за подобряване на храносмилането.

ТАНИНАЛ не се прилага едновременно с панкреатин съдържащи продукти.

______

Усреднена цена в аптеките – 6 лв за опаковка от 20 таблетки

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *