Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

НЕБИКАРД / NEBICARD

Съдържа небиволол, лактоза монхидрат, кросповидон тип А, полоксамер 188, повидон К 30, микрокристална целулоза, магнезиев стеарат

Предназначение

небикардНЕБИКАРД действа съдоразширяващо; това прави продукта добро средство за нормализиране на повишеното кръвно налягане. Най-често се препоръчва на пациенти в напреднала възраст – 70 и повече години, със сърдечна недостатъчност.

Как се приема

Приемът на НЕБИКАРД трябва да бъде назначен от лекар. Специалистът определя дневната доза и продължителността на приема в зависимост от здравето и възрастта на потребителя.

При високо кръвно налягане обикновено се приема по една таблетка от 5 мг дневно; това се прави по едно и също време в рамките на деня. За хора в напреднала възраст и пациенти с бъбречни заболявания дневната доза е намалена наполовина. Първото подобрение може да се очаква след 10-14 дни, а цялостен холожителен ефект може да се прояви след месец.

За хронична сърдечна недостатъчност първоначално се дава само четвъртинка от 5-милиграмовата таблетка. След 1-2 седмици тя може да се удвои, ако първоначалният прием не е причинил негативни странични ефекти. Дневната доза плавно се увеличава през споменатите интервали, докато се достигне оптималната ефективна доза за конкретен пациент. Уточняването на персоналната доза трябва да става под лекарски контрол. Максималният дневен прием е 10 мг.

Превишаването на дневната доза може да причини забавяне на пулса, трудности с дишането, хрипове, понижено кръвно налягане. Тези симптоми изискват незабавна медицинска намеса. При пропуснат прием обичайната доза се приема при първа възможност или се изчаква времето за следващия.

Спирането на приема става само по лекарска препоръка, постепенно. Внезапното спиране може да предизвика влошаване на болестната симптоматика.

Възможни нежелани ефекти

Най-често съобщаваните странични ефекти при прием на НЕБИКАРД са главоболие, замаяност, диария или запек, гадене и задух, отоци. Има информация и за забавяне на сърдечния ритъм и понижено кръвно, депресивни състояния, еректилна дисфункция, обриви, пристъпи на задух, влошено качество на съня и кошмари.

В редки случаи настъпват припадъци, алергични реакции, влошаване на симптоматиката, заради която е препоръчан приемът на медикамента.

Кога НЕ БИВА да се приема

НЕБИКАРД не бива да се приема при алергия към някоя от съставките на лекарството.

Медикаментът не се прилага при пациенти с ниско кръвно, нарушено кръвообращение, твърде нисък пулс, при остра сърдечна недостатъчност, при тумор на надбъбречната жлеза, затруднено дишане, при тежко чернодробно заболяване, при метаболитна ацидоза и пр.

Не се препоръчва лечение на деца и подрастващи с това лекарство.

Прилагането на НЕБИКАРД при бременни и кърмачки не се препоръчва. Допуска се краткосрочен прием само в краен случай и под лекарски контрол.

Ако приемът причинява замайване или бърза умора, пациентът не бива да шофира.

Взаимодействие с други медикаменти

НЕБИКАРД се прилага съвместно с други медикаменти само ако специалист се произнесе за безопасността на съвместяването. Касае се за възможен паралелен прием с други лекарства за сърце, за високо кръвно, за лечение на гръдна болка, на аритмия, трициклични антидепресанти, инсулин и други продукти за диабетици, нестероидни противовъзпалителни, аналгетици, анестетици, мускулни релаксанти, продукти за оптимизиране на метаболизма, лекарства за ревматоиден артрит, за малария, за психози, противогъбични и др.

Усреднена цена в аптеките – 7 лв за опаковка от 30 таблетки по 5 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *