ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ЕЛОСАЛИК / ELOSALIC

Съдържа мометазонов фуроат, салицилова киселина, хексиленгликол, пропиленгликолов стеарат, пчелен восък, бял парафин, вода

Предназначение

елосаликЕЛОСАЛИК е кортикостероиден продукт с активна съставка мометазон. Помага при кожни заболявания с възпаление и силен сърбеж. Този медикамент за локално външно приложение се използва под формата на унгвент при псориазис ; съдейства за подддържане на кожата, която е силно раздразнена и със зони със суха и лющеща се повърхност. Вложената салицилова киселина оптимизира освобождаването от мъртви клетки на епидермиса и успешното усвояване на мометазона.

Как се приема

ЕЛОСАЛИК е унгвент за външно приложение. Дневната доза и продължителността на употребата трябва да бъдат определени от лекар. При по-продължително използване е необходим медицински контрол; не се препоръчва превишаване на максималната дневна доза, която е 15 г. Унгвентът се полага като тънък филм сутрин и вечер. Важно е да не попада в очите или устата; да не се поглъща.

При предозиране излишните количества се обират внимателно.

Възможни нежелани ефекти

Възможно е обработката на проблемни зони с ЕЛОСАЛИК да предизвика локално парене и/или сърбеж, при по-продължителна употреба – атрофия, инфекции, възпаления на космени фоликули, дерматит.

Има информация за случаи с хипертрихоза или увеличено окосмяване след лечение с ЕЛОСАЛИК. Не са изключени последици като развитие на свръхчувствителност и потискане функциите на надбъбречните жлези.

Ако тези или други необичайни симптоми не са преходни и интензивността им нараства, прилагането на унгвента се прекратява и се търси медицинска помощ.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ЕЛОСАЛИК не се използва, ако е известна алергия към някоя от съставките или към подобни продукти.

Унгвентът не е подходящ в случаи с бактериална или гъбична инфекция, както и при херпес, варицела, при обриви около устата, при кожна атрофия.

Продуктът е противопоказан през последния триместър от бременността. Ако кърмите, направете консултация за безопасността на възможна терапия с продукта.

ЕЛОСАЛИК не се прилага при лечението на деца под 12-годишна възраст. Такива решения са възможни единствено по лекарска препоръка и под контрол.

Не се препоръчва полагане на унгвента върху големи участъци от кожата. ЕЛОСАЛИК е противопоказан при рани и нарушена кожна повърхност, за гънки в интимната област, под превръзки.

Взаимодействие с други медикаменти

Няма информация за лекарствени взаимодействия на ЕЛОСАЛИК, чиито последици биха навредили на пациента.

__

Усреднена цена в аптеките – 6 лв за опаковка от 15 г

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “ЕЛОСАЛИК / ELOSALIC

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *