ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ПРОСПАН ЛИКВИД / PROSPAN LIQUID

Съдържа сух екстракт от бръшлянови листа, етанол, калиев сорбат, лимонена киселина, ксантанова гума, течен сорбитол, ментол, аромати, вода

Предназначение

проспан ликвидПРОСПАН ЛИКВИД е перорален течен продукт, препоръчван при остри и хронични възпаления на дихателните пътища. Овладява комплексно симптоми като кашлица и ускорява оздравителните процеси Действа антисептично и противовъзпалително.

Активна съставка в ПРОСПАН ЛИКВИД е сухият екстракт от бръшлян. Продуктът се предлага под формата на дозирани, фабрично запечатани сашета от 5 мл. Еднократната доза е еквивалент на 35 мг сух екстракт от лековитото растение.

Как се приема

Всяко саше ПРОСПАН ЛИКВИД е предназначено за директен прием като еднократна доза. Пакетчето се отваря и съдържанието му се сипва директно в устата.

Дневната доза е различна в зависимост от възрастовите особености на пациента. Деца на възраст 6-11 години могат да вземат два пъти дневно по едно пакетче, а тези над 12 години и възрастните – три пъти дневно по едно. Оптималният срок на приема е една седмица; терапията трябва да се изпълни точно, дори ако пациентът счита че е оздравял. Ако междувременно няма подобрение или дори състоянието на пациента се влоши, трябва да се направи консултация с лекуващия за нов лекарствен продукт.

Ако е пропуснат прием в обичайното време – сутрин и вечер или сутрин, по обяд и вечер, изчакайте времето за следващия и продължете без компенсаторно удвояване на дозата. При неволно предозиране са възможни смущения от рода на гадене и повръщане, диария.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на ПРОСПАН ЛИКВИД може да предизвика алергична реакция, изразена в зачервяване на кожата и обриви, оток на гърлото и лицето, дихателни затруднения. В такъв случай приемът се прекратява и при силно изразени симптоми се търси медицинска помощ. Проявите на алергия в този случай се определят като редки.

В някои случаи продуктът причинява стомашни раздразнения, гадене, повръщане, разстройство.

Кога НЕ ТРЯБВА да се употребява

ПРОСПАН ЛИКВИД не трябва да се употребява при алергия към някой от компонентите.

Пероралната течност не се прилага за деца под 6-годишна възраст.

Бременни и кърмачки не трябва да се лекуват с този продукт.

Взаимодействие с други медикаменти

ПРОСПАН ЛИКВИД не влиза в лекарствени взаимодействия и се съчетава успешно с медикаменти за простуди и грип. Въпреки това всеки възможен случай със съчетаване на медикаменти трябва да се обсъди с лекуващия.

Усреднена цена в аптеките – 10 лв за опаковка от 21 сашета по 5 мл

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *