ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

АМЕОЛИН / AMEOLIN

Съдържа нимезулид, хипромелоза, микрокристална целулоза, лактоза монохидрат, прежелатинизирано нишесте, кроскармелоза натрий, натриев диоктилсулфосукцинат, магнезиев стеарат, колоиден безводен силициев диоксид

Предназначение

амеолинАМЕОЛИН е обезболяващ лекарствен продукт, приложим при остеоартроза и ревматични заболявания, състояния с възпаление и болка след хирургични интервенции и стоматологични операции, при травми и дисменорея. Препоръката е за краткосрочен прием при остри състояния.

Как се приема

Приемът на АМЕОЛИН е два пъти дневно – сутрин и вечер; дневната доза се определя в зависимост от възрастта и здравословния проблем на потребителя. Деца над 15 години и възрастни могат да вземат два пъти дневно по 100 мг, или при необходимост 2 пъти по 200 мг. Пределната доза за 24 часа е 400 мг. Доза от такъв размер може да се взема не по-дълго от три дни. Общата продължителност на лечението с АМЕОЛИН не трябва да надхвърля 7 дни.

Таблетките се поглъщат цели, с вода, след хранене. При пропуснат прием обикновено се изчаква времето на следващия и се взема редовната доза – без удвояване за компенсация.

Възможни нежелани ефекти

АМЕОЛИН може да провокира смущения в стомашно-чревния тракт: гадене и повръщане, дискомфорт и болки в корема, диария или запек, вътрешни кръвоизливи.

Медикаментът въздейства върху черния дроб, като може да причини хепатит и чернодробна недостатъчност. Съобщавано е за сърбежи и обриви, уртикария, дихателни затруднения, оток на гърлото и затруднения при говор и преглъщане, главоболие и сънливост, усещане за умора. Не са изключени проблеми със зрението.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Медикаментът е противопоказан при алергия към някоя съставките. АМЕОЛИН не се използва също при бъбречна и чернодробна недостатъчност, язва и склонност към кървене от стомашно-чревния тракт, при нарушено кръвосъсирване, бременност и кърмене.

Не се прилага при деца под 15 години.

При пациенти с бронхиална астма и хронични заболявания на дихателната система има повишен риск от алергични реакции със затруднения при дишането. Рискови са също и пациенти със стомашно-чревни заболявания, бързо прогресиращи ревматични заболявания, хипертоници, пациенти със сърдечна недостатъчност и склонност към отоци, със заболявания на зрителния апарат. При такива пациенти е необходима индивидуална преценка за възможния риск и приложение под лекарски контрол.

Взаимодействие с други медикаменти

Избягва се едновременната употреба на този медикамент и лекарства от типа салицилати или нестероидни противовъзпалителни заради повишен риск от кръвоизливи в стомашно-чревния тракт. Рискови са съчетанията с антикоагуланти, хепарин, метотрексат, литий, диуретици. АМЕОЛИН намалява ефекта от медикаменти за контрол на повишеното кръвно налягане. Засилва се въздействието на циклоспорините.

Усреднена цена в аптеките – 5 лв за опаковка от 10 таблетки по 100 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *