ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

БИБЛОК / BIBLOC

Съдържа бисопрололов фумарат, калциев хидрогенфосфат, микрокристална целулоза, царевично нишесте, кроскармелоза натрий, силициев диоксид – колоиден безводен, магнезиев стеарат, лактоза монохидрат, хипромелоза, макрогол 4000, оцветители

Предназначение

библокБИБЛОК е медикамент от типа бета блокери; използва се при повишено артериално налягане, ангина пекторис, сърдечна недостатъчност и задържане на течности.

Как се приема

БИБЛОК се приема веднъж дневно – сутрин, в доза, определена индивидуално от лекуващия според потребностите на пациента. Лечението при хипертония започва с назначаване на минималната доза от 5 мг, която впоследствие може да бъде увеличавана. Максималният прием за денонощие е 20 мг. Корекциите на индивидуалната доза могат да бъдат направени единствено от лекуващия. Ако пациентът има чернодробно или бъбречно заболяване, приема редуцирана доза до 10 мг дневно.

При сърдечна недостатъчност началната доза е 1.25 мг за една седмица. Тя се увеличава плавно с по 1.25 мг седмично под лекарски контрол – докато се достигне оптималната полезна доза за пациента. Най-високата определяна дневна доза при това заболяване е 10 мг веднъж дневно.

Ако пациентът пропусне да вземе таблетката в обичайното време, той може да го направи при първа възможност или да изчака времето за следващия прием. При неволно предозиране е възможно да се проявят симптоми като умора и замаяност, световъртеж, влошено кръвоснабдяване на сърцето със забавяне на пулса, понижаване на кръвното налягане и пр. Спирането на приема става плавно, с постепенно намаляване на дозата и под лекарски контрол.

Възможни нежелани ефекти

Честа последица от приема на БИБЛОК е брадикардията – забавен сърдечен ритъм, както и умора и замаяност, схващане на крайниците и усещане за студ, замаяност и главоболие, много ниско кръвно, гадене и повръщане, диария или запек.

В по-редки случаи се съобщава за ритъмни нарушения, влошено качество на съня, депресивни състояния, проблеми с дишането при астматици, мускулни крампи и слабост.

Има информация също и за кошмари и халюцинации, нарушения на слуха, алергични реакции – сърбеж и обриви, възпаление на носовата лигавица, сухота на окото, хепатит, нарушени сексуални функции, при псориазис – влошаване на общото състояние, конюнктивит.

Кога НЕ БИВА да се употребява

БИБЛОК не трябва да се прилага при алергия към основната съставка или към някое от помощните вещества.

Медикаментът е противопоказан при кардиогенен шок, много ниско кръвно налягане, твърде бавен сърдечен ритъм, при нарушения на ритъма.

Продуктът не е подходящ при метаболитна ацидоза, тумор на надбъбречната жлеза и пр.

При някои хронични заболявания приемът на продукта може да бъде назначен от лекуващия след преценка за възможния риск. Това са хора с диабет, астма, ангина на Принцметал, с проблемно периферно кръвообращение, псориазис, проблеми на щитовидната жлеза.

Специално внимание изискват пациентите с тежки бъбречни и чернодробни увреждания, сърдечни заболявания и пр.

БИБЛОК не се приема по време на бременност и кърмене, не се прилага при деца и подрастващи .

Взаимодействие с други медикаменти

Преценява се внимателно възможното взаимодействие на БИБЛОК и някои медикаменти като други лекарства за кръвно и сърце; успокоителни; лекарства при епилепсия; трициклични антидепресанти, някои антибиотици.

Усреднена цена в аптеките – 5 лв за опаковка от 30 таблетки по 10 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *