ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ТЕВАБЕХИСТ / TEVABEHIST

Съдържа  бетахистинов дихидрохлорид, повидон К90, микрокристална целулоза, лактоза монохидрат, колоиден безводен силициев диоксид, кросповидон, стеаринова киселина

Предназначение

тевабехистТЕВАБЕХИСТ е лекарство за Мениерова болест; облекчава симптоми като световъртеж, шум в ушите или загуба на слуха. Активният компонент бетахистинов дихидрохлорид редуцира сигналите към мозъчния център на равновесието, които са причина за споменатите симптоми. Приема се по лекарска препоръка.

Как се приема

Приемът на ТЕВАБЕХИСТ е дългосрочен и най-често продължава няколко месеца. Възможно е обаче подобрение да настъпи още след двуседмичен прием. Дневната доза се определя от лекуващия в зависимост от проявената симптоматика и общото състояние на пациента. Терапията се провежда под лекарски контрол; проследява се въздействието на медикамента и при необходимост първоначалната доза се коригира.

При лечението на възрастни дозата варира от 24 до 48 мг дневно, разпределени за 2-3 приема. Таблетките се поглъщат цели по време на хранене или непосредствено след това. Медикаментът не е предназначен за деца и подрастващи под 18 години.

Ако пациентът пропусне да вземе лекарството по график, най-добре е да изчака следващия прием, без да удвоява дозата за компенсиране. Предозирането може да причини опасни промени в сърдечната дейност, артериалното налягане и дишането; не са изключени отоци и т.н. едем на Квинке. В подобни случаи трябва да се потърси незабавно медицинска помощ.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на ТЕВАБЕХИСТ може да предизвика нарушения на сърдечната дейност, главоболие, сънливост. Ако потребителят е с бронхиална астма не е изключено симптомите да се влошат. В редки случаи е съобщавано за проблеми на стомашно-чревния тракт: болезнени спазми, метеоризъм, гадене и киселини. Има информация и за отделни случаи с кожни обриви и сърбеж (последните обикновено са преходни).

Кога НЕ БИВА да се употребява

ТЕВАБЕХИСТ не се употребява при алергия към активния компонент или към някое от помощните вещества.

Медикаментът е противопоказан при тумор на надбъбречната жлеза.

Бременни и кърмачки не трябва да приемат това лекарство.

Не се използва за лечение на деца и подрастващи под 18 години.

Взаимодействие с други медикаменти

Паралелният прием на ТЕВАБЕХИСТ и антихистамини редуцира въздействието на всички продукти, затова съвместяването е непродуктивно.

Действието на всяко лекарство, което пациентът е вземал или следва да продължи приема му при очаквано лечение с ТЕВАБЕХИСТ, трябва да бъде обсъдено с оглед избягването на опасни последици.

_______

Усреднена цена в аптеките – 7 лв за опаковка от 60 таблетки по 16 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *