ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ЦИБАДРЕКС / CIBADREX

Съдържа беназеприл хидрохлорид, хидрогенирано рициново масло, безводна лактоза, хидроксипропил метилцелулоза, кросповидон, мкрогол 8000, талк, оцветители

Предназначение

цибадрексЦИБАДРЕКС е медикамент за понижаване на високото артериално налягане. Продуктът действа в два плана благодарение на активните си компоненти: отпуска и разширява кръвоносните съдове, и увеличава количеството на отделените от организма течности. И в двата случая резултатът е понижаване на кръвното налягане.

Как се приема

Приемът на този медикамент става по лекарско предписание. Дозата и продължителността на терапията са в зависимост от характеристиката на здравословния проблем. Имат значение възрастта и общото здравословно състояние на потребителя. Необходим е периодичен контрол върху стойностите на калия в кръвта, ако даден пациент приема медикамента ЦИБАДРЕКС. Това е особено важно при хора в напреднала възраст или със заболявания на черния дроб и бъбреците.

Дневната доза от медикамента се определя индивидуално. Първоначално тя може да е ниска за състоянието на пациента и да бъде увеличавана плавно под лекарски контрол до достигане на оптималния размер. Приемът е веднъж дневно, без връзка с храненията. Таблетките се поглъщат цели – с вода, без стриване или сдъвкване.

Пропуснатият прием не бива да се компенсира с увеличаване на следващата доза; при неволно предозиране се търси медицинска консултация и помощ.

Възможни нежелани ефекти

Лечението с ЦИБАДРЕКС може да бъде придружено с проява на някои странични ефекти, повечето от които са преходни и не представляват опасност за здравето. С повишено внимание се отнасяйте към симптоми като обриви и зачервяване, силен сърбеж, отоци по лицето, гърлото и крайниците, затруднено дишане и преглъщане. В тези случаи вероятно се касае за алергия към някоя от съставките и приемът следва да се прекрати. Задължително потърсете медицинска помощ.

Сред тежките странични ефекти са също токсична епидермална некролиза, некротизиращ васкулит, нарушен мускулен тонус, постоянна умора, тремор, промени в сърдечния ритъм, мускулни спазми. Част от симптомите са знак за промени в съдържанието на калий или натрий в кръвта.

Има информация и за смущения във функциите на стомашно-чревния тракт: гадене и повръщане, болки в корема, диария, повишена температура и пр.Съобщавано е за  различни отклонения в сърдечната дейност, отклонения в стойностите на кръвните показатели, поява на синини от необичайно естество, кръвоизливи, влошено зрение и др.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ЦИБАДРЕКС не се прилага при алергия към някоя от съставките на медикамента.

Лекарството е противопоказано при бременност и кърмене, диабет и нарушени бъбречни функции.

Рискови пациенти, чиято терапия с този продукт се разрешава след оценка на възможния риск, са тези със сърдечни заболявания, нарушени стойности на калий, калций и натрий в кръвта, с висок холестерол и високи стойности на пикочната киселина в кръвта, пациенти с астма или на хемодиализа и др.

Това лекарство не се прилага при деца и  подрастващи под 17 години.

Взаимодействие с други медикаменти

Възможни са корекции в терапията с този или други медикаменти, които се налага да бъдат приемани едновременно. Възможно е също някои от медикаментите да бъдат изключени за известно време  заради негативни ефекти от паралелния прием.

Специално внимание изисква съвместяването с антидепресанти, антипсихотици, антиепилептици, противовъзпалителни, стероиди, кортизони, за лечение на рак, за подагра, СПИН, за потискане на имунната система след трансплантация, други лекарства за високо артериално налягане, сънотворни, лекарства за ревматоиден артрит и др.

______

Усреднена цена в аптеките – 17 лв за опаковка от 28 таблетки

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *