Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

НАКЛОФЕН ГЕЛ / NAKLOFEN GEL

Съдържа диклофенак диетиламониева сол 1,16%, полимер на акариловата киселина, макрогол 400, диетаноламин, изопропилов алкохол, пропилен гликол, безводен натриев сулфит, цетомакрогол 1000, децил олеинат, течен парафин, вода

Предназначение

наклофен гелНАКЛОФЕН ГЕЛ е лекарство за локално външно приложение; има обезболяващо и противовъзпалително действие. Благодарение на прилагането му се получава овладяване на оточни състояния на ставите и се подобрява подвижността.

Този гел е подходящ за симптоматично лечение на ревматични заболявания в лека форма. Помага също и при контузии и травми, получени при интензивни спортни тренировки или в бита. Подходящ е още при разтягания и навяхване. Условие за безопасното прилагане е кожата да не е с нарушена цялост.

Как се приема

НАКЛОФЕН ГЕЛ се полага под формата на тънък филм върху кожата на проблемната зона. Активната съставка диклофенак действа трансдермално, прониква в дълбочина и облекчава болезнените симптоми.

Полагането на гела е 3-4 пъти дневно, като при всяка апликация се втрива изцедена от тубата лента с дължина до 10 см. Лекарството може да се прилага в продължение на две до четири седмици. Ако през това време не се получи очакваното подобрение, терапията следва да се преосмисли. По-добър ефект се получава при съчетаване на външната форма с перорален прием на подходящ медикамент.

При полагането на медикамента трябва да се внимава да не попада в очите или в устата.

Възможни нежелани ефекти

В редки случаи прилагането на НАКЛОФЕН ГЕЛ може да причини алергични реакции в широк диапазон на симптомите. Възможно е те да се изразят в дразнене и обрив на третирания участък от кожата, както и системно – в оток на лицето, езика и гърлото, дихателни затруднения, оток на кръвоносните съдове. При подобни симптоми веднага трябва да се търси медицинска помощ.

Сред оплакванията от пациенти са и тези за сърбеж и зачервяване на обработените с гела участъци, като в много случаи проявите са преходни.

Кога НЕ БИВА да се употребява

НАКЛОФЕН ГЕЛ не се употребява при алергия към една или повече съставки на продукта.

Медикаментът не е приложим и при алергия към нестероидни противовъзпалителни и локални продукти с диклофенак.

НАКЛОФЕН ГЕЛ се полага само върху здрава кожа с ненарушена цялост.

Медикаментът се прилага при бременност и кърмене само в краен случай и за възможно най-кратък срок.

Продуктът не се препоръчва на пациенти с астма и хронична обструктивна белодробна болест.

Взаимодействие с други медикаменти

НАКЛОФЕН ГЕЛ може да се използва едновременно с други медикаменти, но при комбинирането с нестероидни противовъзпалителни е необходима предварителна оценка на безопасното прилагане.

Усреднена цена в аптеките – 6 лв за опаковка от 60 г

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *