ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

КСИМАРАКТ / XIMARACT

Съдържа цефуроксим като цефуроксим натрий прах, с физиологичен разтвор в инжекционната форма

Предназначение

ксимарактКСИМАРАКТ е прахообразна форма на антибиотика цефуроксим. След разтваряне във физиологичен разтвор се прилага като офталмологична инжекция на финала на операция от катаракта или помътняване на очната леща. Целта на този акт е да се предотврати инфекция и възпаление на окото в постоперативния период.

КСИМАРАКТ се предлага в доза за еднократно инжектиране, запечатана фабрично в стерилно флаконче. Приготвянето на разтвора и инжектирането му в окото може да се извършва единствено от офталмолог в болнични условия.

Как се прилага

Този медикамент се приготвя за инжектиране непосредствено преди манипулацията; изпълнението й се поверява единствено на медицински специалист.

Възможни нежелани ефекти

Прилагането на КСИМАРАКТ от групата цефалоспорини може да провокира алергични реакции. Те биха могли да се проявят като сърбеж и обрив – т.н. уртикарии, както и под формата на дихателни затруднения и виене на свят, замайване. При възникнали необичайни симптоми след инжектирането на антибиотичния разтвор е необходимо веднага да се търси консултация и медицинска помощ.

Кога НЕ БИВА да се употребява

КСИМАРАКТ не се употребява при алергия към цефуроксим, към друг антибиотик от групата цефалоспорини или към пеницилинови продукти.

Терапията с този антибиотик не се препоръчва при риск от тежка инфекция, при усложнена катаракта, ако е наложителна комбинирана очна операция или пациентът има проблеми с щитовидната жлеза.

Медикаментът може да се прилага при бременни или кърмачки само след точната преценка на лекуващия за възможните рискове и ползи.

Взаимодействие с други медикаменти

Няма описани забрани за паралелно прилагане на този продукт с други лекарства. Въпреки това пациентът трябва да информира лекуващия за всички медикаменти, които е вземал или ще продължи да приема и след инжектирането на КСИМАРАКТ. Лекуващият трябва да прецени безопасността на подобно съвместяване и при необходимост да направи корекции в терапията на пациента си.

_

Усреднена цена в аптеките – 18 лв за един флакон от 50 мг; опаковки от 1, 10 или 25 флакона

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *