Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

МЕНДИЛЕКС / MENDILEX

Съдържа биперидинов хидрохлорид, магнезиев стеарат, лактоза монохидрат, микрокристална целулоза

Предназначение

мендилексМЕНДИЛЕКС намалява мускулната скованост и подобрява двигателните възможности на хора с Паркинсонова болест. Продуктът е от типа антихолинергици – приемът му блокира компонента ацетилхолин, който е причина за тази част от симптоматиката на заболяването. При това терапевтичният ефект чувствително редуцира засиленото отделяне на пот и слюнка. Освен Паркинсоновата болест от действието на медикамента се повлияват положително и пациенти, които са получили смущения от споменатия тип в резултат на други лекарствени въздействия.

Как се приема

Лечението с МЕНДИЛЕКС трябва да бъде препоръчано от лекар. Терапията започва с прием на минималната доза от 2 мг дневно, разделени на два приема. Постепенно дневната доза се увеличава под лекарски контрол, докато се постигне оптимално въздействие; обикновено това става с количества в диапазона 3-12 мг на ден, разделени на 3-4 приема през равни интервали. Максималната дневна доза е 16 мг при болестта на Паркинсон.

За неутрализиране на ефекти от приема на други лекарства или за прояви на спастичност най-често е достатъчен прием на 2 мг от медикамента, един до три пъти дневно.

Ако пациентът не вземе навреме поредната доза от лекарството, най-добре е да изчака следващия прием; без компенсаторно удвояване на дозата!

При неволно предозиране са възможни прояви като повишена температура, сухота на устата и горните дихателни пътища, промени в сърдечния ритъм, забавена чревна перисталтика, задържане на урина, дезориентация и тревожност, раздразнителност, халюцинации, хиперактивност с нарушено равновесие, припадъци. В подобни случаи незабавно трябва да се потърси медицинска помощ.

Възможни нежелани ефекти

Лечението с МЕНДИЛЕКС в редки случаи причинява объркване и тревожност, халюцинации, влошено качество на съня, сънливост и замаяност, неконтролирани потрепвания на мускулни групи, ускорена сърдечна дейност, пресъхване на устата, стомашен дискомфорт и болки в корема.

В по-редки случаи се наблюдават реакции на свръхчувствителност, състояния с приповдигнато настроение и еуфория, главоболие, зрителни нарушения и повишена светочувствителност, забавен сърдечен ритъм, запек, алергични обриви, задържане на урина. Не са изключени по-тежки епизоди с гърчове и припадъци.

Кога НЕ БИВА да се употребява

МЕНДИЛЕКС не бива да се употребява при алергия към някой от съставните елементи.

Медикаментът е противопоказан при заболявания като миастения гравис, тясноъгълна глаукома, улцерозен колит и мегаколон, гастроезофагеален рефлукс, запушване на червата или чревна атония, хипертрофия на простатата, запушване на пикочния мехур, при остра кръвозагуба.

МЕНДИЛЕКС се избягва при бременност и кърмене освен в случаи на крайна необходимост и под лекарски контрол.

Рискови пациенти, за които терапията с този продукт се разрешава след индивидуален анализ на риска, са тези с епилепсия, хипертония, улцерозен колит, киселини, язва, херния, както и хора с умствени нарушения и психози.

Медикаментът не се препоръчва за деца и подрастващи.

Не се препоръчва шофиране и работа с тежки машини по време на лечението с медикамента.

Взаимодействие с други медикаменти

Най-добре е приемът на МЕНДИЛЕКС да не се съчетава с антипсихотици, наркотични аналгетици, трициклични антидепресанти, антихистамини и средства против аритмия.

Не консумирайте алкохол по време на лечението с този продукт.

Усреднена цена в аптеките – 4 лв за опаковка от 50 таблетки по 2 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *