ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ВАЛЗЕРА / WALZERA

Съдържа валсартан, микрокристална целулоза, кросповидон, безводен силициев диоксид, магнезиев стеарат, хипромелоза, оцветители

Предназначение

ВАЛЗЕРА с активна съставка валсартан се прилага като средство за нормализиране на повишеното артериално налягане. Действието на медикамента се изразява в разширяване и отпускане на кръвоносните съдове, което позволява да се контролира кръвното в оптимални параметри. Същността на ефекта се обяснява с блокирането на компонента ангиотензин, който е причина за свиването на кръвоносните съдове и проявите на хипертония.

Медикаментът е част от терапията при повишено кръвно налягане, включително при деца над 6-годишна възраст и подрастващи. Подходящ е при лечението на сърдечна недостатъчност; предлага се и като алтернатива в случаите, когато други медикаменти от рода на АСЕ-инхибиторите не са в състояние да въздействат върху споменатите отклонения или в допълнение към тяхното действие.

Как се приема

ВАЛЗЕРА се взема по лекарска препоръка. Приемът е веднъж дневно, по едно и също време, без връзка с храненията. Таблетките се поглъщат цели, с вода.

При високо артериално налягане дозата за възрастни и подрастващи с тегло над 35 кг е 80 мг дневно, но по лекарска преценка тя може да бъде повишавана до 320 мг. Ако пациентът е дете с тегло под 35 кг, обичайната начална доза е 40 мг дневно.

Ако здравословният проблем е прекаран сърдечен инфаркт, 12 часа след събитието пациентът може да приеме не повече от 20 мг ВАЛЗЕРА. Постепенно дневната доза се увеличава под лекарски контрол и е възможно да достигне до 160 мг два пъти дневно.

Лечението на сърдечна недостатъчност с този медикамент изисква първоначален прием на по 40 мг ВАЛЗЕРА два пъти дневно. Впоследствие дозата нараства плавно под лекарски контрол, но не повече от 160 мг два пъти дневно.

Определената от лекуващия доза не може да се променя самоволно от пациента или да се прекратява приема й. Ако пропуснете да вземете таблетката, направете го при първа възможност или изчакайте часа на следващия прием, без да удвоявате компенсаторно. Предозирането на медикамента може да провокира прималяване и световъртеж; в такъв случай потърсете медицинска помощ по най-бързия начин. При самоволно прекратяване на приема е възможно пациентът да получи влошаване на здравословното състояние.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на ВАЛЗЕРА може да причини алергични реакции, изразени в сърбеж и уртикарии, както и в оток на лицето, езика и гърлото, хрипове и затруднено дишане,  затруднено преглъщане. При такива симптоми приемът се прекратява и незабавно се търси медицинска помощ.

Съобщавано е често за твърде ниско кръвно налягане, замайване, смущения в бъбречните функции.

По-рядко е имало случаи на загуба на съзнание, нарушаване на бъбречните функции и бъбречна недостатъчност, мускулни крампи, главоболие, отоци на крайниците, нарушения на сърдечния ритъм, кашлица, умора и отпадналост, гадене, болки в корема, диария. Има и единични случаи на промени в показателите на кръвната картина, подкожни кръвоизливи, оток и болка в ставите, повишени стойности на калия или понижени – на натрия в кръвта, отклонения в чернодробните функции.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ВАЛЗЕРА не се употребява при алергия към съставки на продукта, дори ако симптоматиката е слабо изразена.

Този продукт е противопоказан при тежки чернодробни заболявания, диабет, нарушени бъбречни функции.

Не се прилага при бременност и кърмене.

ВАЛЗЕРА е лекарство за възрастни; допустимо е приложението му при деца над 6-годишна възраст под лекарски контрол и в съответстващи на възрастта и телесното тегло дози.

Необходимо е специално внимание към пациентите от рискови групи: с тежки сърдечни заболявания – различни от сърдечна недостатъчност; с увеличени функции на надбъбречните жлези; дехидратирани. В тези случаи се преценява индивидуално безопасното приемане на медикамента, особено ако потребителят взема и други лекарства за хронични страдания.

Взаимодействие с други медикаменти

Задължително е да се обмисли безопасен вариант за паралелен прием на ВАЛЗЕРА с други медикаменти, тъй като е възможно взаимно повлияване и промяна на въздействието в определени случаи. Такъв предварителен анализ е необходим при продукти като АСЕ-инхибитори, диуретици, болкоуспокояващи, литий, нестероидни противовъзпалителни.

_________

Усреднена цена в аптеките – 11 лв за 30 таблетки от 160 мг  

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *