ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

АКАРД / ACARD

Съдържа ацетилсалицилова киселина, целулоза на прах, царевично нишесте, натриев нишестен гликолат, хипромелоза, триетилцитрат, симетиконова емулсия, съполимер на метакрилова киселина и етилакрилат (1:1), талк, титанов диоксид, колоиден безводен силициев диоксид, натриев хидрогенкарбонат, натриев лаурилсулфат

Предназначение

акардАКАРД е антитромбоцитно средство, чийто прием намалява риска от запушване на кръвоносни съдова – стенокардия, инфаркт, инсулт. Препоръчва се при необходимост от вторична профилактика за пациенти с хронични проблеми – когато има преживян инфаркт или инсулт с риск от рецидив, при стенокардия и пр. Този продукт не е подходящ при спешни случаи.

Как се приема

Приемът на АКАРД се препоръчва от лекар при необходимост от мерки за предотвратяване образуването на тромби. При определяне на дневната доза от 75 до 150 мг се вземат предвид характерът на здравословния проблем, възрастта и състоянието на пациента.

Таблетките се поглъщат цели – с вода, след хранене, веднъж дневно. Ако е пропуснат прием, не се налага наваксване с двойна доза – терапията продължава според плана със следващия прием. При предозиране са възможни симптоми като обриви, задух, зрителни и слухови смущения, гадене и повръщане, треска, замайване, главоболие и др. Необходимо е без отлагане да се търси лекарска помощ.

Възможни нежелани ефекти

Терапията с АКАРД може да предизвика някои странични ефекти, сред които най-опасни са алергичните реакции и кръвоизливите. Незабавно търсете медицинска помощ при отоци на лицето и гърлото, затруднено дишане и преглъщане, объркан говор, припадъци; както и при кървене при храчене, уриниране и черни екскременти.

АКАРД може да е причина за смущения в храносмилането – спазми и болки в стомаха и корема, гадене и повръщане. Съобщавано е също за стомашно-чревни възпаления и язвена перфорация, вътречерепен кръвоизлив, астматични пристъпи, отклонения във функциите на черния дроб, бъбречни смущения, образуване на бъбречни камъни, бъбречна и чернодробна недостатъчност, световъртеж и др.

Кога НЕ БИВА да се употребява

АКАРД не се употребява при алергия към съставка на продукта или към други нестероидни противовъзпалителни с ацетилсалицилова киселина.

Медикаментът не е подходящ за пациенти със смущения в кръвосъсирването.

Не се прилага при пациенти с бъбречна, чернодробна и сърдечна недостатъчност, астма. АКАРД е неприложим при пациенти, склонни към кръвоизливи от различен характер.

Да не се използва при деца и подрастващи под 16 години.

Бременни и кърмачки избягват този медикамент.

Рискови са пациентите с подагра, в твърде напреднала възраст, с дефицит на глюкозо-6-фосфат дехидрогеназа, при тежки менструални цикли.

Медикаментът не се прилага като обезболяващо и противовъзпалително средство.

Взаимодействие с други медикаменти

Медикаментът метотрексат във високи дози е несъвместим с АКАРД.

Необходима е оценка за възможно безопасно съчетаване с други медикаменти, така че да не се получат неочаквани промени в интензивността на въздействие или в засилена проява на странични ефекти. Предупреждението се отнася за приема на продукти като кръвоспиращи, антидепресанти, нестероидни противовъзпалителни, лекарства за подагра, диуретици, инсулин, медикаменти за сърдечни заболявания, кортикостероиди, продукти при високо кръвно, глаукома, епилепсия и астма, против повръщане, медикаменти против отхвърляне на трансплантирани органи.

Избягва се прием на алкохол и АКАРД едновременно.

________

Усреднена цена в аптеките – 2 лв за опаковка от 30 таблетки по 75 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *