ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ДУЛОДЕТ / DULODET

Съдържа дулоксетин, захарни сфери, царевично нишесте, съполимер на метакрилова киселина-етилакрилат (1:1), 30-процентна дисперсия (Eudragit L30D55), хипромелоза, захароза, колоиден силициев диоксид, талк, триетилов цитрат, стабилизатори, оцветители, вода

Предназначение

дулодетДУЛОДЕТ помага при състояния с потиснатост и болки благодарение на активния компонент дулоксетин. Препоръчва се при генерализирано тревожно разстройство, депресия, диабетни невропатии. Терапията дава резултати около две седмици след началото на приема; за трайно подобрение може да се наложи прием в продължение на два месеца и повече.

Как се приема

Приемът на ДУЛОДЕТ трябва да се препоръча от лекар; той определя дневна доза и продължителност на приема. Пациентът не бива да променя самоволно дозировката или да прекратява приема преди определения от лекаря срок.

Приемът на медикамента най-често е веднъж дневно – капсула от 60 мг. Капсулата се поглъща цяла, с чаша вода. Дозата може да варира от 30 до 120 мг в зависимост от здравословния проблем и здравословното състояние на пациента.

При депресия и невропатия стандартният прием е 60 мг веднъж на ден, а при генерализирано тревожно разстройство – 30 мг, като е възможно увеличаване на дозата при необходимост.

Ако неволно се пропусне прием, дневната доза трябва да се вземе при първа възможност или да се изчака следващ по график. В такива случаи не се удвоява дозата, за да се компенсира пропуснатото. Предозирането може да предизвика сънливост или безпокойство, учестено сърцебиене, изпотяване, припадъци и др.В подобни случаи без забавяне търсете медицинска помощ.

Самоволното прекъсване на приема при настъпило подобрение не бива да се допуска, тъй като все още не са постигнати трайни резултати. При отнемане пациентът може да получи смущения като тревожност, тремор, отпадналост и сънливост, гадене и повръщане, главоболие, виене на свят, болки в мускулите и др.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на този медикамент може да причини главоболие и сънливост, гадене и пресъхване на устата, изтръпване, смущения на зрението и слуха, зачервяване и повишаване на артериалното налягане, отслабено либидо, затруднено и болезнено уриниране, мускулни болки, припадъци, необяснимо отслабване.

Възможно е също пациентът да се измъчва от мисли за самоубийство, конвулсии, възпаление на гърлото, възпаление на черния дроб, различни кръвоизливи – включително вътрешен, трупане на килограми. Не са изключени алергични реакции с отоци на лицето и гърлото, затруднено дишане и преглъщане. Регистрирани са случаи с отклонения на функциите на черния дроб, отделителната система, спазми на челюстите и пр.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ДУЛОДЕТ не се употребява при алергия към основния компонент или към някое от помощните вещества.

Медикаментът е противопоказан при тежко бъбречно или чернодробно страдание.

Да не се прилага при сърдечни заболявания и високо кръвно без консултация с лекар.

Този продукт обикновено не се прилага при деца и подрастващи под 18 години.

Необходима е индивидуална преценка за безопасно прилагане при лица, които са признавали за мисли и намерения за самоубийство.

Този продукт не се препоръчва при бременност и кърмене заради възможни негативни последици върху здравето на бебето. Ако лекарството е било вземано по време на бременността, могат да се очакват прояви на белодробна хипертония при новороденото.

Заради риска от замайване, влошено зрение, забавени реакции не се препоръчва шофиране по време на лечението с ДУЛОДЕТ.

Взаимодействие с други медикаменти

ДУЛОДЕТ не бива да се приема, ако пациентът е бил през последните две седмици на МАО-инхибитори, флувоксамин, ципрофлоксацин, други продукти с дулоксетин.

Лекуващият следва да прецени ползата и потенциалния риск от съвместяването с други лекарства за депресия, продукти с жълт кантарион, обезболяващи, антипсихотици, антихистамини, антикоагуланти, продукти за повишаване нивото на серотонина.

Медикаментът може да се приема с или без храна. Не е желателно да се консумира алкохол едновременно с приема на лекарството.

_______

Усреднена цена в аптеките – 20 лв за опаковка от 28 капсули по 60 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *