ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Лошият холестерол остава в миналото с тези полезни рецепти!

Задължително трябва да преминете към здравословен режим на хранене

Едва ли има човек, който да не е наясно с това колко опасен може да бъде холестеролът. Високите стойности на лошия холестерол наистина могат да доведат до страшни последствия. Именно поради тази причина трябва да се вземат нужните мерки.

Предлагаме на вниманието ви изпитани рецепти, които помагат при лош холестерол:

Люцерна

Листата от люцерната са отличен лек за овладяване на високите нива на лошия холестерол. Нуждаете се обаче от прясна люцерна. За целта можете да я засадите около дома си. Още щом се появят първите кълнове, започнете да я консумирате.

Ако вкусът й не ви допада, можете да я направите на сок. Изцедете люцерната и приемайте по 2 с.л., 3 пъти дневно.

лошият холестерол
Люцерната помага при лош холестерол

Нужно е да спазвате тази лечебна схема в продължение на един месец. Вероятно сте наясно, че люцерната е изключително богата на различни видове минерали и витамини.

Освен това тя може да ви бъде от полза при редица заболявания като артрит, остеопороза, чупливи нокти, изтощена коса и др.

След като нормализирате нивото на холестерола, нужно е да продължите със здравословното хранене.

Корени от глухарче

Те са толкова мощно природно средство, че не само ще ви помогнат да се избавите от високите нива на лошия холестерол, но ще са ви от полза и при атеросклероза.

За целта е необходимо да си набавите сух прах от корени от глухарче. Приемайте по 1 ч.л. от лечебния прах преди всяко хранене. За разлика от люцерната, тук курсът на лечение е доста по-продължителен – трае 6 месеца.

Ленено семе

Можете да вкарате в граница нивата на лошия холестерол чрез приема на ленено семе. За целта е нужно да го добавяте ежедневно към храната, която консумирате. Ако не ви е приятно да го приемате цяло, можете да го смелите и на прах.

То не само ще понижи нивата на лошия холестерол, а и ще нормализира работата на сърцето и на стомашно-чревния тракт. Нужно е да имате търпение, тъй като всичко това ще се случи постепенно. Разбира се, задължително е да преминете към здравословен режим на хранене.

Липов прах

Вземете си от билковата аптека цветове от липа. Смелете ги на прах с помощта на кафемелачка и всеки ден приемайте от него 3 пъти по 1 с.л. Курсът трае един месец.

Източник:zhenray.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *