ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Специалистите отговарят: Защо новородените бебета нямат бенки?

Появата на бенки е обезпокоителна за възрастните. Но какво означава, ако бебето ви има бенки? И трябва ли да се притеснявате ако няма?

бенки

Всъщност, не всички новородени бебета са без бенки. Но процентът на малките деца, които се появяват с тях, е наистина много малък. Като правило, при децата „кафявите точици“ се появяват с течение на времето. В по-голямо количество бенките могат да изненадат родителите и децата по време на пубертета.

„Появата на бенката е свързана с пигментация, причинена от слънцето и с напредване на възрастта. Обикновено родилните белези при децата се появяват след като навършат една или две години. Децата до 2-3-годишна възраст трябва да бъдат надеждно защитени от слънцето, защото имат нежна, деликатна кожа.“, коментира специално за „Аргументи и факти“ доктор Елена Ансиферова.

Ирина Скорогудаева, дерматолог

„Повечето бенки, които се появяват с възрастта, се появяват под въздействието на ултравиолетовата радиация. Това е така,  защото синтезът на пигмента зависи от слънцето. Ултравиолетовите лъчи стимулират пигментацията на кожата, слънчевите изгаряния, луничките и рождените белези. Колкото повече детето и възрастният са на слънце (и ако има слънчево изгаряне), толкова по-бързо нараства броят на бенките.

Новородените имат светла, чиста, неопетнена кожа. Те все още не се нуждаят от защита от излагане на ултравиолетови лъчи, синтезирайки меланин. Ясно е, че докато бебето е в утробата на майката, радиацията на слънцето не действа върху него „, обясни дерматолога Ирина Скорогудаева.

Много родители водят бебета и малки деца на плаж, без да взимат предвид вредите, които слънцето може да причини на деликатната бебешка кожа

Повечето бебета наистина имат няколко от тези „белези на красотата“, които обикновено се появяват на гърба или върху гръдния кош и варират като големина. Въпреки че бенките са доброкачествени образувания, прекаленото излагане на слънце по време на ранна детска възраст и детството (особено при деца с леко влошено здраве) може да увреди способността им да контролират пигментните клетки. Това увеличава риска тези клетки да се разделят прекалено бързо, причинявайки злокачествени образувания. Всъщност едно слънчево изгаряне през детството може да удвои риска от меланом – най-смъртоносната форма на рак на кожата – в зряла възраст.

Източник: www.aif.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *