Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

КОКСИЕНТ / COXIENT

Съдържа еторикоксиб, безводен калциев хидрогенфосфат, микрокристална целулоза, повидон К29/32, магнезиев стеарат, кроскармелоза натрий, хипромелоза, лактоза монохидрат, оцветители

Предназначение

коксиентКОКСИЕНТ е нестероидно противовъзпалително средство от типа COX-2 инхибитори. Препоръчва се за неутралзиране на болка при различни състояния у възрастни и подрастващи над 16 години. Има ефект при диагнози като подагра, ревматоиден артрит, анкилозиращ спондилит, остеоартрит. Приемът на този лекарствен продукт облекчава болката, намалява отока и възпалението в мускулите и ставите. Може да се прилага краткосрочно и след стоматологични интервенции.

Как се приема

Дневната доза и продължителността на приема се определят в зависимост от болестния проблем и състоянието на пациента. Не се препоръчва продължителна терапия без лекарски контрол, както и превишаването на определената от медицинско лице доза. Нарушаването на тези условия може да провокира опасни странични ефекти, включително висок риск от инфаркт и инсулт.

При остеоартрит стандартната доза е 30 мг веднъж на ден. Възможно е специалистът да препоръча по-висока дневна доза, но не над 60 мг. Лекарството се предлага в няколко вида таблетки с различен грамаж на активното вещество; пациентът избира по лекарска препоръка най-удобният вариант за себе си. таблетката се поглъща цяла, с малко водя. Приемът няма връзка с храненията.

При ревматоиден артрит или анкилозиращ спондилит дневната доза е 60 до 90 мг . ако пациент с подагра приема този медикамент, най-често му се препоръчва дневна доза от 120 г за максимум 8 дни.

След стоматологична интервенция с цел обезболяване се приемат 90 мг веднъж дневно за не повече от три дни. В случаи с внезапна остра болка може да се вземе еднократна доза.

При заболявания на черния дроб пациентът взема редуцирана доза, след като лекуващият одобри тази терапия.

При пропуснат прием продължете терапията, без да наваксвате с удвояване на следващата доза. Предозирането може да има опасни последици, затова без забавяне потърсете медицинска помощ.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на КОКСИЕНТ може да провокира реакции, за които пациентът следва незабавно да потърси лекарска помощ. Става дума за алергични реакции с обриви и оток на лицето и гърлото, оток на глезените, задушаване; черни изпражнения или силна болка в корема; отклонения в чернодробните функции, изразени в пожълтяване на кожата и склерите.

Възможно е лечението с този медикамент да причини главоболие и замаяност, промени в сърдечния ритъм, бронхоспазъм, повишаване на артериалното налягане, гадене и повръщане, диария, възпаление на хранопровода, разраняване на лигавицата в устната кухина. В по-редки случаи е съобщавано за влошено качество на съня, депресивни състояния, зрителни и слухови смущения, отклонения в показателите на кръвната картина, инфекции на зони от дихателната и отделителната система и др.

В единични случаи описаните симптоми могат да се проявят в много силна степен, създавайки опасност за живота на пациента.

Кога НЕ БИВА да се употребява

КОКСИЕНТ не се употребява при алергия към компонент на продукта. Да не се прилага и при алергия към други нестероидни противовъзпалителни средства и аспирин.

Медикаментът е противопоказан при лечението на деца и подрастващи под 16 години.

Не се използва при наличието на язва, склонност към вътрешни кръвоизливи, чернодробни и бъбречни заболявания в напреднал стадий, колит или болест на Крон, нелекувано високо кръвно налягане и сърдечни заболявания, при преживян инсулт или инфаркт и др.

Не се използва за лечението на бременни и кърмачки.

Рискови са пациентите в състояние на дехидратация, със задържане на течности, сърдечна недостатъчнст, диабет, висок холестерол, възрастни над 65 години.

Взаимодействие с други медикаменти

При необходимост от паралелен прием съвместяването следва да бъде одобрено от лекуващия и да се изпълнява под негов контрол. Необходимо е внимание при съчетаването с някои антибиотици, антикоагуланти, лекарства за потискане на имунната система, диуретици, литий, лекарства за сърце и кръвно, перорални контрацептиви, аспирин.

Усреднена цена в аптеките – 8 лв за 14 таблетки от 60 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *