Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Бърза помощ за сърцето: Прочетете веднага тази статия, защото наученото от нея някой ден може да ви спаси!

Съветите, които ще прочетете, са от сайта на парамедиците в САЩ. Информацията за проблемите със сърцето там е достъпна за всички

И най-вече – съветите, които дават, за да помогнете на сърцето си в състояние на инфаркт, са съвети от професионалисти.

Представете си, че се прибирате в къщи късно през нощта. Денят е бил труден, уморени сте и разочаровани. Вървите по улицата сами. Няма никой, и дори батерията на телефона е паднала, какво става в повечето такива ситуации.

Изведнъж усещате болка в областта на гърдите , която минава през ръката и завършва в челюстта. Най-близката болница е далеч, никой не е наблизо. Знаете много добре как да дадете първа помощ на друг пострадал. Но не знаете как да направите сърдечен масаж на себе си, точно в такава ситуация, в която сърцето ви се предава.

Какво да направите, ако ви настигне сърдечен удар, когато сте сами? За да научите това, прочетете статията, която дава нова, допълнена информация за това как да си помогнете при сърдечна атака сами.

Признаци на сърдечен удар

Сърдечен пристъп е смъртта на част от сърдечния мускул поради недостатъчен кръвен поток. Най-често това се дължи на стрес. Първият симптом на сърдечен удар е гръдната болка. След това неприятните усещания се простират до шията, ръцете и понякога в стомаха. Всичко това е придружено от други симптоми: кашлица, замайване, задух, усещане за страх, гадене, студена пот по лицето и повръщане.

Преди да загуби съзнание, човек има само няколко минути. Тогава сърцето започва да бие неравномерно и човек чувства, че губи съзнание. Ако ви настигне сърдечен удар, когато сте сами, трябва да действате бързо.

Ако сте в състояние – ползвайте телефона и се обадете на 112. Стискаме палци да попаднете на читав сътрудник, който веднага да направи онова, което е необходимо, а не да ви губи времето с ненужни въпроси.

Ако поради една или друга причина не може да звъните, опитайте се да стигнете до болницата сами.

Преди това, обаче ще трябва да се стабилизирате сами

Активнаta и енергична кашлица ще ви помогне в това. Преди да кашляте, поемете дълбоко въздух. Кашлицата трябва да е дълбока, продължителна и да се повтаря на всеки 2 секунди. Това ще причини циркулацията на кръвта и запълването на белите дробове с кислород. Такова действие трябва да продължи, докато пристигне помощ или докато не почувствате, че ритъмът на сърцето се възстановява.

Ако има такава възможност, трябва да седнете или да легнете. Нека главата да бъде повдигната. Освободете врата си от дрехи, дишайте дълбоко и останете спокойни. Паниката само ще изостри ситуацията.

Можете да вземете 0,25 грама аспирин и 0,5 мг нитроглицерин. Това ще помогне за намаляване на налягането и ще предотврати запушване на артериите. Не вземайте повече, за да не влошите ситуацията. Също така, не пийте други хапчета за сърцето. Те могат да съдържат кофеин, което е противопоказано в този случай.

Всички тези действия ще помогнат за стабилизиране на състоянието ви и ще ви дадат време и сили, за да успеете да дочакате помощ или да стигнете до болницата.

РЕДАКЦИОНЕН СЪВЕТ

Всеки знае този древен закон на медицината: винаги е по-добре да се предотврати, отколкото да се лекува. Така че, за да се спасите от инфаркта е по-добре да се погрижете да не го получавате. Всъщност, това не е чак толкова трудно.

Лозунгът на Американската асоциация на сърдечните болести е: „Знайте показателите си!“. Това означава, че човек трябва да знае показателите на своето здраве, като кръвното налягане, нивото на захарта и нивото на холестерола в кръвта. Необходимо е те да се проверяват и контролират при определена периодичност. Ако стойностите са твърде високи, е време да промените начина си на живот.

Необходимо е редовно да извършвате физически упражнения, да се откажете от лошите навици, да минете на нискомаслена диета, да добавяте повече плодове и зеленчуци към порциите с храна. Като цяло направете всичко онова, което сте си казвали, че все някога ще направите.

Има рискови фактори, на които не можете да повлияете. Такива са възрастта и лошата наследственост. Ако имате сърдечни проблеми – никога не забравяйте хапчетата си и ги носете навсякъде с вас, колкото и близо да отивате.

Не забравяйте да споделите тази информация с приятелите и семейството. Тя може да спаси нечии живот!

Източник: serdcezdorovo.ru

Каротин за здраво сърце
КАРОТИН ПЛЮС за здраво сърце

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *