ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

БЕТАФУЗИН / BETAFUZIN

Съдържа фузидова киселина, бетаметазон валерат, макрогол цетостеарил етер, цетостеарилов алкохол, хлорокрезол, течен парафин, натриев дихидрогенфосфат дихидрат, бял мек парафин, алфа-токоферол, натриев хидроксид и вода

Предназначение

бетафузинЛечебният крем БЕТАФУЗИН се използва при кожни инфекции с бактериален причинител, при дерматит и екземи. Представлява съчетание от две активни съставки – антибиотик и кортикостероид. Антибиотичната съставка унищожава патогенните микроорганизми, а кортикостероидът неутрализира болестните симптоми – болка и сърбеж, зачервяване, оток. Прилага се локално по лекарско предписание.

Как се употребява

БЕТАФУЗИН се нанася на тънък филм върху проблемната зона два пъти дневно – сутрин и вечер. Терапията трябва да даде резултат още след първите два-три дни на лечението. Ако седмица след началото на апликациите няма промяна или състоянието се влошава, наложителна е консултация с лекуващия за търсене на друго решение.

Този продукт се прилага за не повече от две седмици и по начин, определен от лекар. Трябва да се внимава дози от него да не попаднат в очите или устата на пациента.

За определяне количеството на полагания медикамент се използва популярно измерване: една доза е стълбчето, изстискано от тубата от върха на показалеца до първата му става. Дозите стандартно са различни за третирането на различни части от тялото. Така например за възрастни може да се използват до 7 дози, докато при децата максимумът достига 6 при терапия на торса.

При неволно предозиране е достатъчно да се отнеме част от положения продукт. Ако е пропусната апликация, терапията трябва да продължи по обичайния ред, без да се използват по-големи количества от медикамента.

Възможни нежелани ефекти

При появата на симптоми като обрив, подуване на лицето и езика или затруднено дишане, прилагането на БЕТАФУЗИН трябва да се прекрати и да се потърси помощ – това са признаци на алергична реакция, която би могла да се усложни опасно.

Често съобщавани странични ефекти при лечението с БЕТАФУЗИН са различни кожни раздразнения и обриви, изтъняване на кожата, поява на червени петна, възпаление на космените фоликули в съседство или в самата третирана зона, глаукома.

Продължителното прилагане на продукта е рисково за работата на надбъбречните жлези поради съдържащия се в лекарството кортикостероид. Именно по тази причина прилагането му е ограничено до две седмици. То може да се съкрати, ако пациентът изпитва необяснима умора или депресивни признаци.

Кога НЕ БИВА да се употребява

БЕТАФУЗИН не се прилага при алергия към една или повече съставки на медикамента.

Продуктът е противопоказан за лечение на инфектиран дерматит при бебета под едногодишна възраст. Не се използва за лечение на акне, циреи, при херпес и варицела, микози, при възпаления на кожата около устата, розацея.

Бременни и кърмачки могат да използват продукта само след разрешение от лекуващия.

Взаимодействие с други медикаменти

Съвместяването на БЕТАФУЗИН с други продукти е допустимо само след внимателна преценка за безопасност от страна на лекуващия. Пациентът е длъжен да го информира за всички медикаменти, които е приемал или се налага да прилага и по време на лечението с БЕТАФУЗИН.

Усреднена цена в аптеките – 8 лв за опаковка от 15 г

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *