ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ФУНГОЛОН / FUNGOLON

Съдържа флуконазол, лактоза монохидрат, царевично нишесте, силициев диоксид, магнезиев стеарат, натриев лаурилсулфат

Предназначение

фунголонФУНГОЛОН е ефективен антимикотичен лекарствен продукт. Подходящ е за профилактика и лечение на зараза от гъбички, локализирани в различни зони на тялото. Препоръчван е при мозъчни възпаления, инфекции на дихателната и отделителната система, на половите органи и слабините, кожата, ноктите и скалпа. Може да се препоръча за предотвратяване на повторни инфекции от този тип, против гъбична зараза на кръвта, зарази на устната кухина след стоматологични интервенции и др.

Как се приема

Лекуващият ще определи дозата и продължителността на профилактиката/лечението в зависимост от диагнозата, възрастта и общото състояние на потребителя. Препоръчаната доза не може да се променя самоволно; не спирайте приема дори да са осезаеми подобрения, ако не е изпълнена цялата терапевтична програма.

При лечение на менингит се приемат 400 мг ФУНГОЛОН през първия ден, след което по 200 до 400 всеки ден в продължение най-малко на 6 седмици или повече. Дневната доза при необходимост може да се увеличи до 800 мг дневно. При профилактика срещу повторна поява на менингит се вземат по 200 мг дневно с продължителност, определена от лекуващия.

При някои диагнози като например кокцидиоидомикоза всекидневният прием от 200 до 400 мг може да продължи две години и повече. В други случаи – например при кандидоза на гениталиите, е достатъчен еднократен прием на 150 мг от медикамента.

Дозите при лечение на деца се определят от педиатър в зависимост от здравословния проблем и възрастта. При деца на възраст 3-4 седмици антимикотичният продукт се прилага през ден, а при новородени и до две седмици – веднъж на три дни.

Пациенти в напреднала възраст и бъбречно болни имат редуцирано дозиране. При превишаване на обичайната доза потърсете помощ, особено ако се почувствате зле или имате халюцинации. При пропуснат прием продължете терапията по схемата, без да компенсирате с двойна доза.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на ФУНГОЛОН може да предизвика алергични реакции, които много рядко са тежки. Въпреки това – спрете приема и потърсете помощ, ако получите обриви, оток на лицето и гърлото, изпитвате трудности при дишане, говор и преглъщане.

Възможни са чернодробни увреждания, разпознаваеми по загуба на апетит и умора, пожълтяване на кожата, повръщане. Често се съобщава за главоболие, гадене и повръщане, стомашен дискомфорт, диария или запек, отклонения от различен тип в показателите на кръвната картина, мускулни болки, гърчове, тремор, косопад, тремор и др.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ФУНГОЛОН не се приема при алергия към активния компонент флуконазол или други азоли, както и към помощните вещества.

Продуктът не се препоръчва при бременност и кърмене освен в случаите, когато лекарят е преценил това като нискорискова терапия.

При шофиране имайте предвид, че продуктът може да предизвика главоболие, тремор или гърч.

Рискови групи пациенти, за които се изисква индивидуална преценка за възможен риск, са тези със сърдечни заболявания, бъбречни, чернодробни. С повишено внимание се препоръчва лечението на пациенти с отклонения на стойностите на калий, калций и магнезий в кръвта.

Взаимодействие с други медикаменти

ФУНГОЛОН не може да се приема, ако пациентът приема антибиотици за лечение на инфекция, лекарства за регулиране на сърдечния ритъм, противоалергични, за лечение на психични заболявания, при стомашни неразположения.

Необходима е внимателна преценка за възможните взаимодействия при паралелен прием с обезболяващи, антидепресанти, антибиотици за лечение на туберкулоза, антикоагуланти, медикаменти при хипертония, специфични лекарства за трансплантирани пациенти, статини, метадон, нестероидни противовъзпалителни, лекарства за диабетици и астматици, витамин А, стероиди, перорални контрацептиви.

_______

Усреднена цена в аптеките – 7 лв за опаковка от 8 капсули по 50 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *