ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ПРЕСТАРИУМ / PRESTARIUM

Съдържа периндоприл аргинин, лактоза монохидрат, хидрофобен колоидален силициев двуокис, магнезиев стеарат, малтодекстрин, натриев скорбелен гликолат тип А, макрогол 6000, глицерол, хипромелоза, медни съединения от хлорофилен лак, титанов диоксид

Предназначение

престариумПРЕСТАРИУМ действа съдоразширяващо, чрез приема на медикамента се улеснява изпомпването на кръвта и се намалява повишеното артериално налягане. Използва се при лечението на хипертония; продуктът е определен като инхибитор на ангиотензин-конвертиращия ензим (АСЕ).

Как се приема

Приемът на ПРЕСТАРИУМ трябва да бъде препоръчан от лекар; дневната доза се определят индивидуално. Обикновено тя е 5-10 мг, приемана наведнъж сутрин, с чаша вода, препоръчително по едно и също време. Терапията с този лекарствен продукт принципно продължава през целия живот.

При пропускане на прием лекарството се взема при първа възможност, без да се удвоява обичайната доза с цел наваксване. Превишаването на препоръчаната доза може да провокира рязко спадане на кръвното, което се усеща като замайване и прималяване. Първа мярка в подобни случаи е да се заеме хоризонтално положение и долните крайници да се повдигнат. Ако симптомите бележат прогресия трябва да се потърси медицинска помощ.

Възможни нежелани ефекти

Не са изключени алергични реакции при лечението с ПРЕСТАРИУМ; макар и редки, те следва да се имат предвид и при симптоми като оток на гърлото и лицето, затруднено дишане, нарушен сърдечен ритъм – да се търси незабавно медицинска помощ.

По-често е съобщавано за главоболие, виене на свят, влошено качество на съня, проблеми със зрението и слуха, хипотония, кашлица. В повечето случаи симптомите са преходни и след преминаването на кратък адаптационен период се прекратяват. Възможни са също смущения във функциите на стомашно-чревния тракт като гадене и повръщане, болки в корема, запек. Има данни също за състояния с намалена работоспособност, уморяемост и мускулни крампи.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ПРЕСТАРИУМ не се прилага при алергия към активния компонент или към някое от помощните вещества.

Медикаментът не е подходящ за бременни и кърмачки; да не се приема, ако пациентката прави опити за забременяване.

Този продукт не е подходящ за лечение на деца и подрастващи.

Не използвайте за пациенти, които страдат от т.н. ангионевротичен оток. Рискови са пациентите с диабет, аротна стеноза, заболявания на сърцето и бъбреците в напреднала фаза. Има повишен риск за пациенти, които са на безсолна диета; при всички рискови потребители приемът се разрешава индивидуално след оценка на потенциалните рискове.

Ако приемът на медикамента причинява замайване, отпадналост и зрителни смущения, по-добре е да не се шофира.

Взаимодействие с други медикаменти

Съвместяването с други медикаменти може да промени действието на ПРЕСТАРИУМ, както и на другите продукти. Специално внимание е наложително при възможния паралелен прием с нестероидни противовъзпалителни, калий-съдържащи продукти, литий, трициклични антидепресанти, антипсихотици, анестетици, други лекарства за хипертония, лекарства при диабет.

Усреднена цена в аптеките – 12 лв за опаковка от 30 таблетки по 5 мг, или 13 лв за 30 таблетки по 10 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *